Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

λεμε Οχι! • Ελλάδα
 • Έχουμε τα πιο ακριβά μετά την Ιταλία καύσιμα σε όλη την Ευρώπη, αλλά ταυτόχρονα και τα πιο νοθευμένα ή κακής ποιότητας (μη αποθειωμένα).

  Λόγω ακριβώς των μεγάλων φόρων, των διεθνών συγκυριών (116 πλέον δολάρια η τιμή μπρεντ ανά βαρέλι), του ολιγοπωλίου στην αγορά πετρελαίου και της παράνομης συμπεριφοράς εταιριών-μεσαζόντων-πρατηριούχων έχει δημιουργηθεί αυτό το νέο είδος καυσίμου, ελληνικής επινόησης το οποίο είναι ταυτόχρονα και λαθραίο και πανάκριβο και κάκιστης ποιότητας.

  Συνακόλουθα την εβδομάδα 

  του «Όχι», οι Έλληνες μπορούμε να πούμε τουλάχιστον «Όχι» στις ληστρικές τιμές των καυσίμων, «Όχι» στη νοθεία των καυσίμων, «Όχι» στα ολιγοπώλια, περιορίζοντας στο ελάχιστο τη χρήση καυσίμων για θέρμανση και για την προσωπική μας μετακίνηση (υπάρχουν ακόμη τα ποδήλατα αλλά και τα μέσα μαζικής μεταφοράς).

  Ας κάνουμε λοιπόν μια φορά σ’ αυτή τη χώρα ένα σωστό μποϊκοτάζ στα καύσιμα. Μπορούμε και πρέπει να το κάνουμε.

  Βοηθήστε, Συμμετέχετε, Διαδώστε!

  Πώς;

  1) Γίνε μέλος της ομάδας:

  https://www.facebook.com/MpoikotazStaKausima?ref=hl

  2) Διάδωσε την Εκδήλωση:

  https://www.facebook.com/events/111153869037700

  3) Κοινοποίησε το βίντεο για το Μποϊκοτάζ στα Καύσιμα
  https://vimeo.com/51588246

  4) Ανάρτησε μία από τις 20 φωτογραφίες που αποτελούν την φωτογραφική καμπάνια για το Μποϊκοτάζ στα Καύσιμα: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151075548051994.430270.35805951993&type=3

  5) Ακολούθησέ μας στον Τιτιβιστή (Twitter): @ Mpoikotaz

  6) Στείλε ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mail) με το δελτίο τύπου: http://us5.campaign-archive2.com/?u=5b43aaa530ef1185935f72f7e&id=ab3ec8a0d2

8 σχόλια:

 1. (Δεν έβαλες τιτλο ασωτάκι μου)

  Και πως η ΕΕ που χώνει τη μύτη της στα πάντα γιά να μας συμμορφώσει δεν κάνει κάτι γιά τα νοθευμένα καύσιμα που χρησιμοποιούμαι? Στην Ελλάδα έρχονται διάφοροι Δ.ΕΥρωπαίοι και χρησιμοποιούν τα αυτοκινητά τους ή απλά αναπνεουν τις αναθυμιάσεις.... Αν και δεν ξέρω ποιό είναι το αποτέλεσμα τέτοιων καυσίμων....!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. τζιντζερ νομιζω ενα τετοιο μπουκοταζ αν γινει σωστα θα φερει λυσεις, το θεμα ειναι οτι ο λαος δεν εχει δειξει τη δυναμη του, μια απαθεια σ ολη την επικρατεια
  ευχαριστω για την παρατηρηση , εχω βαλει ηδη τιτλο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. πολλά μποϋκοτάζ θα έδιναν λύση αλλά γιά κάποιο ανεξήγητο λόγο ο Ελληνας και απ'τον καναπέ δεν σηκώνεται αλλά και να ξεβολευτεί απ'τις συνήθειές του δεν θέλει. Ανεξήγητο αυτό που συμβαίνει. Καταλαβαίνω το πρώτο αλλά το δεύτερο μου κάνει εντύπωση.

   Διαγραφή
 3. Διαβάζω κάπου:
  "Σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο τιμών της 26ης Μάρτη 2012 που εκδίδεται από την ίδια την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο, με μέσο όρο λιανικής τιμής της αμόλυβδης στα 1,804 ευρώ το λίτρο,
  - το 57% της τιμής (1,02 ευρώ) ήταν φόροι,
  - το 39% της τιμής (0,7 ευρώ) το νέμονταν τα διυλιστήρια,
  - το 3% (0,06 ευρώ) οι εταιρείες χονδρικής και
  - το 1% (μόλις 2 λεπτά του ευρώ) οι βενζινοπώλες.

  Δηλαδή: Το 99% της τιμής της αμόλυβδης το μοιράζονται οι καπιταλιστές μέσω της φοροεπιδρομής του κράτους τους, των διυλιστηρίων τους και των εταιρειών τους."

  Εγώ πάντως θα συμμετάσχω και θα ενημερώσω όσους περισσότερους μπορώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το θέμα είναι να μη λυγίσουμε για ακόμη μία φορά και περάσει έτσι το δικό τους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πολυ καλη προσπάθεια...μόνο να γίνει σωστά όπως λες.....καλησπέρα! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. χρειάζεται μποϊκοτάζ και σε πολλά ακομα πράγματα που δεν λέμε να ξεκουνίσουμε να κανουμε!!
  σωστός άσωτε

  ΑπάντησηΔιαγραφή