Τρίτη 24 Απριλίου 2012

μπραβο κατερινα, ειμαι και εγω ελλην και ειμαι καλα


Μια χαρα το βρισκω το βιντεακι, να θυμομαστε που και που
ποιοι ειμασταν...ποιοι πρεπει να μαστε
Εγω τη κοπελια δεν ηξερα και πολυ σαν φυσιογνωμια σιγουρα 
αλλα απο σημερα εχει ανεβει πολυ στην εκτιμηση μου
πολυ εξυπνη
μπραβο
(τωρα θα βγουν κατι "πχιοτικοι "να το κρινουν κι αυτο
ε δε πειραζει
μεσα στο αιμα μας τ χουμε και αυτο!)

84 σχόλια:

  1. Με τον κίνδυνο να χαρακτηριστώ "πχιοτικός", θα ήθελα να πω ότι το συγκεκριμένο βιντεάκι, στην προσπάθειά του να διαλύσει αρνητικά στερεότυπα (ο Έλληνας του ούζου, του όπα του συρτακίου κλπ), αναπαράγει διάφορα θετικά αλλά επίσης στερεότυπα και πολλές φορές κάλπικα πράγματα.

    Αγαπητή Κατερίνα, δεν ανακάλυψες ΕΣΥ (με τον νεοελληνικό σου τσαμπουκά να ξεχειλίζει) την φιλοσοφία ούτε τη δημοκρατία. Χαλάρωσε.
    Για την ακρίβεια, ούτε το κράτος Ελλάδα ανακάλυψε τη δημοκρατία. Πρόκειται για μία από τις συνηθέστερες λαθροχειρίες των υπερπατριωτών.
    Η αρχαία ελληνική δημοκρατία ήταν θεσμός της πόλεως-κράτους της Αθήνας, την ίδια στιγμή που άλλοι ελληνικοί πληθυσμοί είχαν άλλα συστήματα διακυβέρνησης όπως η αριστοκρατία ή η τυραννία. Και όπως γνωρίζουμε, η ουσία της αρχαίας ελληνικής δημοκρατίας ήταν εντελώς διαφορετική σε σχέση με τη σημερινή. Ούτε αντιπροσώπευση υπήρχε, ούτε κοινοβούλιο όπως το γνωρίζουμε σήμερα.

    Η σημερινή "δημοκρατία" που υπάρχει στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου με αρκετές παραλλαγές, είναι μεν επηρεασμένη από κάποια αρχαιοελληνικά πρότυπα, όμως βασίζεται στην άνοδο της αστικής τάξης και την δημιουργία κοινοβουλίων κατά τα γαλλικά και αγγλικά πρότυπα.
    Από εκεί προέρχεται και ο διαχωρισμός των πολιτικών κομμάτων σε αριστερά, δεξιά και κεντρώα, ανάλογα με το που καθόταν η κάθε κοινοβουλευτική ομάδα.
    Σωθήκαμε Katerina. Αν σε αποκαλούν από δω και πέρα οι φίλες σου στο California Hellene και όχι Greek, πραγματικά σωθήκαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτο εννοουσα "πχιοτικο" αυτο, ολη αυτη την αναλυση
      εγω απλα χαμογελασα και ειπα μπραβο
      καλως ηρθες και ευχαριστω για το σχολιο
      αλλα δε χρειαζονται ολα τοση αναλυση, αρκει ενα χαμογελο απλα

      Διαγραφή
    2. δεν περιμενουμε να μας σωσει η κατερινα ρε φιλε αλλα γιατι τοση αναλυση σε κατι απλο που προμοταρει εστω και "τουριστικα" τη χωρα μας? τι το κακο δηλαδη?

      Διαγραφή
    3. Μας έφαγε η υπερ-ανάλυση πιά. Πάρε ρε φίλε ένα σφουγγάρι και σβήστα όλα. Σβήσε και το όνομά σου γιατί μοιάζει Ελληνικό και ίσως κι αυτό να είναι λαθροχειρία. Και εντός και εκτός φωνάζουμε εναντίον του εαυτού μας. Και κάτι τέτοιες φωνές δεν τις αντέχουμε γιατί ίσως μας θυμίζουν ότι επαναπαυθήκαμε στις δόξες και τις δάφνες και δεν κάνουμε ένα βήμα να πάμε την Ελλάδα πιό πάνω. Αυτή η κοπελιά φωνάζει αλλά ήλθε στην Ελλάδα να δουλέψει κι ας την ειρωνεύεται ο ....φίλος.... σαν California Hellene. Μιά ζωή γκρίνια είμαστε.... Πότε Πιά?!

      Διαγραφή
    4. τελικα εχεις ξεσπασει πολεμος ετσι? μαζι σου ανωνυμε

      Διαγραφή
    5. Κάνεις λάθος φίλε/η μου. Δε θα σβήσω τίποτε από όσα έχω ενσωματώσει από τον ελληνισμό στην προσωπική μου κοσμοθεωρία. Αλλά έχω και κάποια αισθητικά όρια ως άνθρωπος.
      Έχεις ακούσει ποτέ για το κιτς;
      Είναι οι ίδιοι κακόγουστοι πίνακες που μπορείς να βρεις στα παζάρια όλου του κόσμου. Ένα τέτοιο πίνακα ξεσήκωσε το εν λόγω κορίτσι και γι'αυτό την αποκάλεσα Californian Hellene (με μία ματιά στο βιογραφικό της θα δεις ότι δεν είπα ψέμματα).
      Και αν βρίσκεις επιθετικό το σχολιό μου, ρίξε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο και πες μου τι σου θυμίζει: http://dai.ly/IkyIs7

      Διαγραφή
    6. το βιντεο το εχω δει , δε μου λεει κατι επειδη το εχουν ξανακανει, για μενα δεν ειναι κιτς κ κακογουστο , αλλα σεβομαι οτι γραφεις, εγω απλα χαμογελασα και ειπα μπραβο, πριν ξεσπασει ολος αυτος ο κακος χαμος γλουσα με το τι θα εγραφαν ολοι
      στο κατω κατω ενα απλο κοραιτσι που μεσα στην ανωνυμια της απεραντης αμερικης βρηκε ενα τροπο να στρψει τα φωτα πανω του και πανω στην ελλαδα.
      Ενας φιλος μου νορβηγος μου ειπε μπραβο της μαρεσει και επισης μια φιλη μου που σπουδαζει στο παρισι, μου ειπε αν και φωναζει λιγο συτερικα ξερεις κατι , με συγκινησε ανατριχιασα
      αρα εσυ δε μπορεις να το δεις αλλα καποιοι για δικους τους λογους το βλεπουν

      Διαγραφή
  2. απλα,μπραβο στην προσπαθεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κομματάκι φωνακλάδικο το βιντεάκι, αλλά οκ...καλό ;) Μπήκα μάλιστα και είδα και τι σχολιάζουν στο youtube. Μα πάμε καλά? Φαγωνόμαστε για το γιατί και πώς και αν έπρεπε να το κάνει?? Απο τη στιγμή που δεν προσβάλλει κανέναν, και τα λέει και σωστά, ποιό το πρόβλημα? Να δω τα αποτελέσματα της 6ης Μαίου περιμένω...Εκεί να δω φωνές και αστραπές...;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. kovoltes καλα εκει εριξα πλυ γέλιο χαχα
      ελα ενα απλο βιντεακι και καλα κανει το κοριτσι αμαν να το φαμε

      Διαγραφή
    2. "Φωνακλάδικο" το βιντεάκι γιατί σαν λαός φωνακλάδες είμαστε κι εμείς. Μπορεί να μην το νοιώθουμε αλλά είμαστε, και μπράβο μας. Υπάρχουν λαοί (και τους γνωρίζω από πρώτο χέρι) που σκύβουν το κεφάλι και η καρπαζιά πάει σύννεφο. Ετσι θέλουμε να γίνουμε; OXΙ ΠΟΤΕ.

      Διαγραφή
    3. ανωνυμε σ ευχαριστω για τα σχολια , οντως!

      Διαγραφή
  4. συμφωνα με τα λεγομενα σου απολυτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλως ηρθες και ευχαριστρω για το το σχολιο ερχομαι να σε ανακαλυψω

      Διαγραφή
  5. Χελίν είναι λέει;
    Χελίν δηλαδή είμαστε;
    Λιακόπουλο μου θυμίζει......
    Χαχαχα όχι αν βοηθήσει ας είμαστε και Χελίν και Νεφελίμ.....:P
    Φιλάκια ασωτούλη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλια σερανατα, απλα εχουμε συνηθισει το γκρικ αλλα το hellenic ειναι το σωστο
      ελληνες δεν ειμαστε?

      Διαγραφή
    2. ΕΛΛΗΝ > HELLIN

      EΛΛΗΝΙΚΟΣ > HELLENIC

      ΕΛΛΑΔΑ > HELLAS

      Ο,τι άλλο μας το φόρτωσαν κάποιοι άλλοι!

      Διαγραφή
    3. τι εχω ανωνυμο και δεν ειναι υβριστικο ? με σοκαρες τωρα

      Διαγραφή
  6. ελλην εισαι και φαινεσαι αντε να ψηφισεις και χρυση αυγη πουλακι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην προφορά αναφέρθηκα (Χ)ελλας λέμε την Ελλάδα εδώ και χρόνια πια αλλά αυτό το Χελίν πρώτη φορά το άκουσα.

      Διαγραφή
  7. φυσικα κα ανωνυμο οπως ολα τα δειλα σχολια!
    ενα γλυκο κοριτσι στην αλλη ακρη του κοσμου φτιαχνει ενα βιντεο και φωναζει το αυτονοητο! τωρα να αυτο εσενα σου κανει και ως χρυση αυγη ε τοτε τι να πω, σε ποια ταξη πας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. !!!! πωπωπω αναλυση , το βρισκω χαριτωμενο το βιντεο καλα τα περι χρυσης αυγης ειναι για γελια,ρε παιδια hellines ειμαστε οχι γραικει, το γραικος ειναι καταλοιπο της τουρκικης αυτοκρατοριας, τωρα αν οποιος νιωθει περιφανος για την ελληνικη καταγωγ θεωρειται και εθνικιστης ε τι ναπω, μονο κατι χαζοι ακροαριστεροι τα λεν αυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι να κανω εχω και γω το φανατικο μου κοινο κλασικ να με βριζει χαχαχα!

      Διαγραφή
  9. Καλά τρελλαθήκαμε μου φαίνεται. Ασωτάκι μου βλέπω και Αλβανούς ή Σκοπιανού Ανώνυμους έχεις επισκέπτες. Από πότε βρε καλόπαιδα η αγάπη για τον τόπο που σε γέννησε ονομάζεται Εθνικισμός? Με αυτά και μ'αυτα μα κάθισαν στον σβέρκο όλοι οι Ανθέλληνες και οι Σιωνιστές να μας κυβερνάνε. Εδω οι Αμερικάνοι 2 ή 3 γενιά όλο κι όλο αν τους πεις λεξη για την Αμερική σε καθαρίζουν.


    Ναι βρε παιδιά ΕΛΛΗΝ = Ηellin που μαθατε στο Greek = γραικος.

    Ετσι οι Αμερικανοι μας κοροιδευουν ονομαζοντας μας Γκριζι (ταχα μου απο το Γκρις) που ομως σημαινει λαδιαρης.

    Μας αρεσει λοιπον το Greece καλιτερα.

    Αυτοι οι Ελληνες που δεν λογαριαζεται (οπως εγω) που ζουν στο εξωτερικο εχουν βαλθει να διορθωσουν την στραβλωμενη εικονα που μοιρασε για την πατριδα ο GAP και οι λοιποι σ ολο τον κοσμο.

    Αμαν πια .... θα βαλουμε ποτε μυαλο?

    Φιλια ασωτακι μου, μην πτοησαι. Δεν ειναι στραβος ο γιαλος αλλα στραβα αρμενιζουν καποιοι. Ισως καποτε συνελθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΕΣΤΑ ΡΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΠΕΣΤΑΑΑΑΑ!

      Διαγραφή
    2. Μη φοβάσαι, εδώ είμαι εγώ. Θα φέρω τα φουσάτα μου να τους κατατροπώσουμε. Ο Ελληνας του εξωτερικού είναι η διαφήμιση, η πρεσβεία και το διπλωματικό μας σώμα. ΕΞΩ είμαι γι αυτό το ξέρω. Με τη δική συμπεριφορά και τα δικά μας λόγια προσπαθούμε να διορθώσουμε την δυσφήμιση που βγήκαν κι έκαναν οι πολιτικοί της Ελλάδας τον τελευταίο καιρό. Φίλη μου έχει την κόρη της για μεταπτυχιακό στην Ολλανδία και το την ειρωνία που δέχεται η κοπέλα καθημερινά δεν περιγράφεται.

      Και με την ευκαιρία, αφού ο Ελληνας του εξωτερικού χρησιμοποιεί ελληνικούς χαρακτήρες όταν γράφει, ο Έλληνας του εσωτερικού θα έπρεπε να το κάνει 2 φορές αυτό (ο νωόν νοείτω).

      Διαγραφή
    3. ναι τζιντζερ το ξερω απο φιλους μου εξω, ειδικα οι ολλανδοι και γερμανοι εχουν ξεφυγει και επισης ξερω πως ειναι να ζςεις εξωτερικο γι αυτο και νιωθω διπλα αυτα που γραφεις

      Διαγραφή
  10. ego to da sti mesimeriani meleti (edo krakste oso thelete)
    bravo katerina, an zouse to alikaki tha itan poly perifano, ase pou tha to xe kanei prin apo sena afti xaxaxa
    malista tha allaze to titlo tis apo ethniki star, tha legotan elliniki star!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα αισθηματα αργεις αλλα οποτε γραφεις σχολιο ειναι συλλεκτικο!

      Διαγραφή
  11. Συγνώμη, αλλά δεν άντεξα!!!! ΦΙΛΙΑ Ασωτάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. γιαυτο σε λατρευω , για οσα ξερουμε εμεις οι 2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χέστηκα τι λένε τα αρνητικά η θετικά σχόλια, εμένα μου άρεσε, ας είχαν και άλλοι τα ΚΟΚΑΛΑ* να φωνάζουν και να λένε ότι είπε η κοπέλα...

    Όποιος θέλει μετάφραση στα ΚΟΚΑΛΑ* ας σου το ζητήσει άσωτε ελπίζω να θυμάσαι..
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "απο τα κοκαλα βγαλμενη ...?των ελληνω τα ιερα χαιρε ω χαιρε? χαχαχα
      ξερω και θυμαμαι τι εννοεις
      δυστυχως οσοι με βριζουν ανωνυμα και διαφωνουν δε τα εχουν ...

      Διαγραφή
  14. ρε ξαδελφάκι...δεν κατάλαβα το θέμα...εγώ τώρα το βλέπω σε σένα..δηλαδή σε κάποιους δεν άρεσε; και γιατί;...μπορούμε να βγάζουμε 10 τέτοια τη μέρα στον αέρα; όχι για να πούμε κάτι στους έξω...στο κάτω κάτω στα κόκκαλα μας οι έξω...αλλα μήπως ξυπνήσουμε ρε εμείς...

    φιλώ σε! (τελείωσες με τα μερεμέτια σου;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλενα μου βλεπω σε εκανα ξεφτέρι στα μαθήματα!!

      Διαγραφή
    2. elena ξαδεφη να μου φιλησεις τον γιαγια αντιγονη που εχει χαθει και χρονια πολλα για τον γυιο? εχεις γυιο γιωργο εμαθα
      καλα δεν ειναι αναγκη να συμφωνουν ολοι με μας

      Διαγραφή
    3. Φούλη...μαθαίνω γρήγορα κάτι τέτοια...(δυστυχώς) η άτιμη!!ΧΑ!ΧΑ!!!

      ξάδελφε τα φιλια πήγαν ήδη...για τις ευχές
      ευχαριστώ σε!

      Διαγραφή
  15. εμ έτσι είναι ...δεν έχει και άδικο!
    Φιλάκια Άσωτέ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λια καποιοι το βρηκαν κιτς
      ε τι να κανουμε δε μπορουμε να συμφωνουμε σε ολα

      Διαγραφή
  16. Φίλεε τόσος ντόρος πια για μία πολύ πολύ καλή προσπάθεια από την κοπέλα που στην τελική δεν είπε και τίποτα λάθος!!

    Ούτε να δείξει ότι η ΙΔΙΑ εφηύρε τη δημοκρατία ή τη φιλοσοφία ήθελε ούτε να μας βάλει σε σκέψεις για το τρόπο διακυβέρνησης της πόλης-κράτους στην αρχαία Ελλάδα..για όνομα δηλαδή

    Έστω κι αν κρύβει χίλια-δυο πράγματα από πίσω αυτό το βίντεο και χίλια δυο άλλα έστω να υπάρχουν τέλος πάντων,γιατί να μπαίνουμε στο κόπο να κατακεραυνώνουμε τέτοιες προσπάθειες μόνο και μόνο επειδή έχουμε έναν αντίλογο να προβάλουμε και θα σκάσουμε αν δεν το προβάλουμε;!

    Για τέτοια ξέρουμε να φωνάζουμε και να λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του...
    Γι'αυτό όμως που έρχεται στις 6η Μαΐου; Εκεί μάλλον όλοι θα το βουλώσουν...έτσι ξαφνικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. και μένα μου άρεσε πολύ το βίντεο. φυσικά βγήκαν πολλοί ηλίθιοι μ=να την κράξουν και να πουν και εθνικιστές εμάς τους υπόλοιπους που απλά αγαπάμε τη χώρα μας.wtf??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. mary ειναι τοσο απλο το βιντεακι και μαρεσει οτι και να λενε οκ

      Διαγραφή
  18. Και εμένα μου άρεσε και με συγκίνησε! Τώρα για όοολα τα άλλα άστους να κουρεύονται!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τελικα εχει χωρισει το εθνος στα δυο αυτο το βιντεακι χαχα τελειο
      χαιρομαι μανταρινι που σαρεσε!
      παντως ασχετο αλλα σημερα κουρευτηκα

      Διαγραφή
    2. Ακόμα και το πιο απλό πράγμα χωρίζει αυτό το Έθνος στα δύο. Η τραγική μας (ή η μαύρη μας) η μοίρα...

      Διαγραφή
    3. άσωτε μου αυτό το είδες?? http://www.youtube.com/watch?v=EiMqH0V46FU νομίζω ότι είναι ακόμα καλύτερο!!

      Διαγραφή
  19. Όντως την έκραξαν την κοπέλα..Αλλά ήταν ένα πολύ όμορφο βιντεάκι,με πολύ καλές ιδέες....μπράβο της...το καταχάρηκα...καλημέρα! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλως ηρθες και χαιρομαι που συμφωνουμε αλλ και να διαφωνουσαμε δεν υπαρχει θεμα

      Διαγραφή
  20. Το είδα κι εγώ και συμφωνώ με τον Πλανητά.Με το που το είδα, μου θύμισε αυτά τα spam emails που μας στέλνουν κάθε τρείς και λίγο με τίτλο "10.650 λόγοι που είμαι περήφανος γιατί είμαι Έλληνας" ένας από τους οποίους είναι και ότι πίνουμε φραπέ. Πολύ εύκολο και επιφανειακό το βιντεάκι, προσπαθεί να αφυπνίσει το Ελληνικό αίσθημα αλλά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.Κάποτε η Ελλάδα γέννησε τη δημοκρατία αλλά αυτό δεν δικαιολογεί σήμερα να βγαίνουν οι μπάτσοι στους δρόμους και να βαράνε ηλικιωμένους.Μου θυμίζει κάποιες γυναίκες που τρώνε ξύλο από τους άντρες τους επειδή ΚΑΠΟΤΕ τις φέρονταν καλά και κάθονται ελπίζοντας στην αναβίωση αυτού του κάποτε.Ισως να θεωρηθεί ότι κι εγώ υπερ-αναλύω, αλλά όλα χρειάζονται ανάλυση πλέον διότι ένας από τους λόγους που φτάσαμε ως εδώ είναι επειδή πολλά πράγματα τα περνούσαμε στο ντούκου.Τις καλημέρες μου! :)

    Υ.Γ. Η συγκεκριμένη ηθοποιός έχει παίξει σε πολλές Τούρκικες παραγωγές.Αυτό δεν είναι κακό αλλά όταν είσαι Ελληνίδα με τέτοια πατριωτικά αισθήματα δεν συνεργάζεσαι με όσους σε προκαλούν συστηματικά από γή και αέρα.Να τα λέμε κι αυτά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βρε μαγισσα μου τ σημασια εχει που επαιξε σε τουρκικα, δηλαδη αυτο μονο η λαμπιρη μπορει να το ελεγε,ενα απλο βιντεο θες κιτς οκ? κιτς αλλα μην το υπερ αναλυσουμε
      το οτι βγαινουν οι μπατσοι στο δρομο τι σχεση εχει?
      κι ομως μεσα μας εμεις οι ελληνες ειμαστε αυτο, αυτο εχουμε αν καποιοι βγαζουν τους μπατσους δεν ειμαστε εμεις, ειναι αυτοι οι καργιοληδες που μας βαλαν ΔΝΤ κ λοιπα
      Ο ελληνας μεσα του ειναι σαν αυτο το κοριτσι κι ετσι θα τα λεγε, ισως υστερικα αλλα ποιος ζει ηρεμα πια
      καθε μερα αυτοκτονουν

      Διαγραφή
    2. Θα σου πω ακριβώς τί εννοώ.
      Ένας άνθρωπος που αγαπάει τόσο πολύ την πατρίδα του και μάλιστα σε σημείο να το φωνάζει,δεν συνεργάζεται με όσους την πλήττουν ακόμη κι αν αυτό θα κοστίσει τη δουλειά του.Αν αυτό το θεωρείς "κίτρινο" επιχείρημα μεσημβρινής εκπομπής πάω πάσο....
      Δεν είπα πως οι μπάτσοι βγαίνουν στον δρόμο, έγραψα ξεκάθαρα πως οι μπάτσοι βαράνε τον κόσμο κι αυτό δεν συνάδει με το πόσο δημοκρατική αισθάνεται την πατρίδα της η Μουτσάτσου γιατί στην πραγματικότητα δεν είναι.Στο μόνο που θα συμφωνήσω είναι ότι πράγματι ο Έλληνας μέσα του είναι σαν αυτό το κορίτσι του βίντεο.Κολλημένος σε ένα ένδοξο παρελθόν που δεν υπάρχει πια γιατί τη θέση του πήρε ένα παρόν γεμάτο μίζες, λαδώματα, κομπίνες και εύκολο χρήμα τα οποία δεν θέλει να αλλάξει.Θα υποστήριζα και μάλιστα με πάθος ένα βίντεο που θα εξυμνούσε τα θετικά της χώρας μας αλλά αυτά που πραγματικά υπάρχουν.Τα μισά από αυτά που αναφέρονται στο βίντεο δεν υφίστανται πια (δημοκρατία; ελεύθερη αγορά;) και μάλιστα πλασάρονται σε ένα βίντεο με κραυγές και θυμό προκειμένου να μας πείσει (;) πως η χώρα μας δεν είναι αυτό που νομίζουμε αλλά κάτι άλλο. Τα λόγια της είναι πολύ όμορφα και επαναστατικά και ουάου και "τί είπες τώρα;!!!!" αλλά όταν δεν συνάδουν με πράξεις οποιαδήποτε θεωρεία είναι πίπα! ;p

      Διαγραφή
    3. *από κεκτημένη ταχύτητα, έγραψα κατά λάθος τη λέξη "θεωρία" με "ει". Λες να ρθει η Μουτσάτσου να με δείρει; Xαχαχαχα! :D

      Διαγραφή
  21. Εντάξει, δεν είναι το τέλειο βίντεο αλλά μπράβο της! Αξιέπαινη η πράξη της. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν ειναι τελειο, ειναι λιγο απλο, ειναι κια λιγο κιτς αλλα εχει κατι

      Διαγραφή
  22. Προσωπικα απλα το βρηκα πολυ... φασαρια, καλα αυτά που λεει, δεν με ενοχλησε, αλλα πολύ φασαρια ρε παιδι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολυ φασαρια οντως αλλα πετυχημενο αφου ολοι ασχοληθηκαμε μαυτο

      Διαγραφή
  23. Γεια σου βρε Άσωτε που κάθε ανάρτησή σου προκαλεί τρικυμίες! χε χε χε

    Να σου πω την αλήθεια, βλέποντας το βίντεο τούτο θυμήθηκα τη φιλόλογο που είχα στα τρία χρόνια του γυμνασίου όπου με πάθος (σαν άλλη κατερίνα) μας έλεγε σε καθημερινή σχεδόν βάση πως η χώρα μας είναι HELLAS κι όχι GREECE και πως μόνο έτσι θα έπρεπε να καταδεχόμαστε να μας αποκαλούν καθότι το "h" ήταν το γράμμα που "χάθηκε" από τους ελληνιστές της αλεξάνδρειας κτλ κτλ.

    Κατά τ' άλλα δε βρίσκω κάτι μεμπτό σε τούτο το βίντεο. Πολύ ντόρος για το τίποτε βρε αδερφέ!!! Όλοι εκείνοι που κάνουν έτσι (σα σκυλιά πεινασμένα) να βγουν και την 6 Μάη να φωνάζουν,,, να μην κλειστούν στα σπίτια σου καμαρώνοντας που θα έχουν ξανάψηφίσει ΝΔ κ ΠΑΣΟΚ.

    Σε φιλώ γλυκά

    *πάντα επίκαιρος ο Τζιμάκος με αυτό το κομμάτι
    http://www.youtube.com/watch?v=Qu1HGyBLcH8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμάν βρε Άσωτε! απάντησε μας κι εμάς...χαχα χαχα
      Σε πειράζω κούκλε! Πολλά φιλιά!

      ΜΗ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

      Διαγραφή
    2. βρε μπερδευτηκα αχ τι τα θελω εγω αυτα τα θεματα που γραφουν ολοι και τα χανω
      ναι καλο το βιντεακι μαρεσει ο πανουσης! εχεις δικιο
      πολυ κακο για το τιποτα σιγα πια

      Διαγραφή
  24. Πω πω, εδώ μέσα λειτουργεί η Δημοκρατία!!!!! Βλέπω θετικές απόψεις, εμπεριστατωμένες κατά την προσωπική του καθενός φιλοσοφία, αρνητικές (φαντάζομαι αυτό είναι δημοκρατία, αρκεί όποιος διαφωνεί να μην αναφέρεται σε Εθνικιστές και Χρυσαυγίτες.).
    Επειδή έχω γεννηθεί εκτός Ελλάδας και δεν μπορώ να σου περιγράψω τι σήμαινε για μας Ελλάδα (άλλο που τώρα ζω από τα μέσα και έχω προσγειωθεί κάπως), θα πω μόνο πως ο Έλληνας που ζει μακριά από την πατρίδα του, την πονάει περισσότερο από εμάς που τη ζούμε καθημερινά. Όχι δεν είμαι σοβινίστρια, βλέπω και τα καλά και τα κακά. Δεν είμαι Εθνικίστρια, αλλά δεν θα ντρέπομαι που είμαι Ελληνίδα. Αυτά είναι τα κατάλοιπα δυστυχώς του εμφυλίου που τις παλαιότερες γενιές τις έχουν εμποτίσει. Τώρα είμαστε σε άλλη διάσταση πλέον, οι πάνω πάνω στο καζάνι που βράζουμε, πρέπει να φωνάξουν.
    Κάτι που θα έλεγα επιπλέον είναι ότι αυτά που χρωστάμε σήμερα, είναι δάνεια για άχρηστους εξοπλισμούς, που μας έσπρωχναν να κάνουμε εκείνοι που μας έχουν σήμερα στη γωνία, και που οι ίδιοι τα έχουν περασμένα στους ισολογισμούς τους σαν κέρδη. Όταν μάλιστα πλήρωναν και μίζες σε ημεδαπούς για να μας καταχρεώσουν.
    Συγνώμη Άσωτε μου, που πολυλόγησα. Όποιος έχει φωνή που ακούγεται, πρέπει για το καλό της πατρίδας να το φωνάζει. Αυτό έκανε η Κατερίνα Μουτσάτσου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μια χαρα τα γραψες και δε πολυλογισες , συμφωνω απολυτα και σευχαριστω που μπηκες στο κπο να τα γραψεις να σαι καλα

      Διαγραφή
  25. Πολλά νεύρα βλέπω έχει η Κατερίνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπορει να ειχε τις μερες της και τι κακο ειναι αυτο? μια χαρα ειναι χαχαχα

      Διαγραφή
  26. το βιντεάκι είναι τουλάχιστον αστείο.

    όσοι νομίζετε οτι μερικοί υπεραναλύουν τα πράγματα, μπορείτε να πάτε για καφέ, τα οποία είναι άλλωστε ακόμη γεμάτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. νεστορα τι σχεση εχει το ενα με το αλλο, δηλαδη εγω που δουλευω απο τα 15 και εχω λεφτα θα επρεπε να μη πινω καφε τωρα στη κριση η να μου τα παρει ολα το κρατος? κατι απλο εκανε το κοριτσι και πεσατε να το φατε
      δεν ευθυνεται η κατερινα για τη κριση γιατι σε λιγο θα το διαβασω κι αυτο

      Διαγραφή
    2. αγαπητέ δέχτηκες το συμβολισμό της μουτσάτσου αλλά όχι το δικό μου. επίσης, δεν έγραψα πουθενά οτι ευθύνεται για οτιδήποτε.
      τεσπά, 2 φράσεις ακόμη και θα υπεραναλύσω (όχι κατά ανάγκη για/από σένα). παλεύουμε για τα αυτονόητα πλέον.
      φιλικά πάντα ε, καλό βράδυ!

      Διαγραφή
    3. εννοείται φιλε πάντα φιλικά και θα συμφωνήσω παλεύουμε για τα αυτονόητα

      Διαγραφή
  27. Εμένα μου άρεσε, πρώτη φορά το βλέπω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πριν λίγο διάβασα σχετική ανάρτηση του Towards Zero για το συγκεκριμένο βίντεο. Είναι προφανές ότι βλέπετε διαφορετικά το όλο θέμα. Λογικό, αφού όσοι άνθρωποι τόσες και οι γνώμες. Θα ήθελα όμως να αφήσω εδώ το ίδιο σχόλιο που άφησα και στο παραπάνω blog. Όχι γιατί βαριέμαι να σκεφτώ κάτι άλλο, αλλά γιατί πιστεύω ότι κάποια πράγματα οι περισσότεροι δεν τα ξέρουμε και πρέπει να τα μάθουμε.
    Γράφω λοιπόν:
    Δεν θα σχολιάσω την αισθητική του βίντεο, ούτε τις φωνές, τα ούζα, τους Γιώργηδες, Γιάννηδες, τους δημόσιους υπαλλήλους κ.λ.π. Σε άλλους πιθανόν να αρέσει και σε άλλους όχι. Είναι θέμα γούστου. Όμως την τσιρίδα στο τέλος με την αναφορά στο Hellene δεν μπορώ να την αφήσω ασχολίαστη. Ναι, είμαστε Γραικοί όσο και Έλληνες. Και δεν το λέω εγώ αυτό. Στο περίφημο "Χρονικό της Πάρου" (αρχαιοελληνικό επιγραφικό κείμενο που εξιστορεί γεγονότα από το 1581 π.Χ. έως το 264 π.Χ.) αναφέρεται ξεκάθαρα: «Πρώτον μεν Γραικοί, νυν δε Έλληνες». Ο δε Απολλόδωρος στην εξιστόρηση του μύθου του Δευκαλίωνα και της Πύρρας αναφέρει ότι οι πέτρες που πετούσαν πίσω τους μετά τον κατακλυσμό από τον Δία, γίνονταν άνθρωποι οι οποίοι λέγονταν Γραικοί και στη συνέχεια αποκαλέστηκαν Έλληνες. Αλλά και σύμφωνα με τον Ησίοδο, ο γενάρχης Γραικός ήταν ήρωας, γιός του Δία και της Πανδώρας, κόρης του Δευκαλίωνα. Τέλος ο Αριστοτέλης στα "Μετεωρολογικά" επισημαίνει ότι «Στην περιοχή της Δωδώνης κατοικούσαν οι Σελλοί οι οποίοι τότε αποκαλούνταν Γραικοί και τώρα Έλληνες». Κατά συνέπεια το όνομα Γραικός είναι παλαιότερο του Έλληνας.
    Σύμφωνα με κάποιες θεωρίες, τα Ιταλικά φύλα, λόγω της επαφής που είχαν με την Ήπειρο, γνώρισαν τους Γραικούς και έτσι αποκαλούσαν όλους τους Έλληνες, ενώ κάποιες άλλες καταδεικνύουν ότι οι Γραικοί μετανάστευσαν αρχικά στην Βοιωτία και στη συνέχεια μετακινήθηκαν και ίδρυσαν αποικία στην Νότια Ιταλία τον 8Ο π.Χ. αιώνα. Εκεί οι Ιταλοί γενίκευσαν την ονομασία Γραικοί για όλους τους Έλληνες και αυτή εξαπλώθηκε κατόπιν σε όλες της γλώσσες της Δυτικής Ευρώπης.
    Καλό είναι λοιπόν, πριν ανοίξουμε το στόμα μας και αρχίσουμε να πετάμε διάφορες κορώνες δεξιά και αριστερά, να διαβάσουμε λίγο ιστορία. Αυτήν που έγραψαν οι πρόγονοί μας για τους οποίους είμαστε υπερήφανοι και τους αναφέρουμε κάθε στιγμή χωρίς όμως στην πραγματικότητα να τους έχουμε μελετήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. turigr έχεις δίκιο , τι να πω με αποστόμωσες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ασωτέ μου!!!!πω..πώ... τι αναλύσεις για ένα βίντεο!!!! για να μην γραψω πολλα.... συνφωνώ και επ αξάνω με ότι έγραψε η ΤΖΙΝΤΕΡ.... και γιατί δηλαδή να μην αφυπνηστεί το πατριωτικό μας;;; που το κακό;;; αστα ..καλύτερη ειναι η πλύση εγκεφάλων που μας κάνουν τα κανάλια;;; οχι πες μου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρουλα ετσι , συμφωνω και γω απλα δε μπορω αν καταλαβω την υπερ αναλυση

      Διαγραφή
  31. Εγώ την πήγαινα την ΚΜουτσάτσου από πριν, τώρα την πάω ακόμα περισσότερο! Άκους εκεί να μας λένε και γκρίζι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. yuna εγω δεν την ηξερα και πολυ αλλα και οποιος και να το κανε μαρεσε απλα

      Διαγραφή
  32. Εμένα θα μου άρεσε ακόμη περισσότερο αν δεν είχα δει το ίδιο αλλά από έναν Καναδό! Αν ήταν πρωτότυπη η ιδέα δηλαδή! Πάντως ας φωνάξουμε επιτέλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή