Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

μπουχεσας του 2010

Καταρχας ευχαριστω Coula
  η αλλιως το πιο τρελλο κοριτσι του διαδικτυου
για τους τροπους που βρισκει για να επικοινωνει μαζι μας
Σ ευχαριστω που σε βρηκα, 

και για το βραβειο βρε 
αλλα το καλυτερο βραβειο ειναι η επαφη μας εδω μεσα 
με χιουμορ ευαισθησια και γλυκυτητα.
Το διηγηματακι που πηρε βραβειο  
και σας ευχαριστω που το ψηφισατε 
ειναι πραγματικη ιστορια και απο το στρατο εχω καμποσες.


χτες καποιος μπλογκερ που συμπαθω να διαβαζω 
μου σβησε ενα σχολιο 
που περιειχε τη λεξη " μπουχεσας "
που απεδωσα σε πασιγνωστο πολιτικο,
που συνηθιζει να κανει χαρακτηρισμους προκλητικους.
Και γελασα πολυ με το νεο του ρολο ως ΕΣΡ του μπλογκινκ!
Το θεωρω αστειο
αν και εχει καθε δικαιωμα να διαχειριζεται το μπλογκ του,
αλλα ζουμε στο 2011 ,
και αν και εκει εξω δεν υπαρχει καθολου ελευθερια 
εδω σ αυτον το πλανητη
πιστευω οτι ειμαστε ακομη ελευθεροι 
ημουν ετοιμος να διεξαγω διαγωνισμο 
να ψηφισετε τον μπουχεσα του 2010 
αλλα σιγα το θεμα


αφιερωμενο στην  Coula και σ ολους τους   bloggers  εχουν χιουμορ και  γραφουν αναρτησεις 
γιατι ετσι νιωθουν απο ψυχης 
οχι για να καταληξουν να χουν  μια στηλη σ ενα  free press
εχω διαβασει απιστευτες βρισιες στο διαδικτυο
συνηθως ανωνυμες αλλα και επωνυμες
οι "βρισιες" χαρακτηριζουν αυτον που τις γραφει


*•.¸❤.Για την ένωσή μας τώρα δώσ' μου το χορό..
Μ' άγρια τρυφερότητα και άχραντο νερό
Πάνω απ' την αγάπη μας και κάτω απ τα φιλιά
Ως το τέλος του έρωτα....*•.¸❤.

Today and always, beyond tomorrow, I need you beside me, always as my lover and forever soul mate.............

Μουσική στίχοι..Leonard Cohen ...
Ελληνική απόδοση στίχων ..Λίνα Νικολακοπούλου..
Διασκευή ...Τρίφωνο.
.(Τα τζιτζίκια του Χειμώνα...


23 σχόλια:

  1. τώρα τι από όλα να πρωτοσχολιάσω. επειδή σε κάποια φάση δέχθηκα πολλή επίθεση (και όχι για αυτό που έγραψα αλλά σε προσωπικό επίπεδο για τον άντρα και τα παιδιά μου) για κάτι που έγραψα για τον Πρόεδρο μας, θα πω ότι πραγματικά δεν καταλαβαίνω την εμμονή κάποιων να σου επιβάλουν την άποψή τους με τόσο μίσος και μισαλλοδοξία. στο κάτω κάτω την άποψη σου λες, ας το σεβαστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λες να είναι ο ίδιος ο Πάγκαλος;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπουχέσας...μπουχέσας...μπουχέσας...μπουχέσας...μπουχέσας...μπουχέσας...μπουχέσας...μπουχέσας...μπουχέσας...μπουχέσας...μπουχέσας...μπουχέσας...μπουχέσας...μπουχέσας...μπουχέσας...μπουχέσας...

    Μήπως λέμε για το γνωστό τρολ του κοινοβουλίου που το όνοματου αρχίζει με το 8ο γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου; (και μόνο που τον σκέφτηκα με έπιασε πονοκέφαλος...Ο μπουχέσας!)

    Καλημέρα άσωτε και μη μασάς. Οσφυοκάμπτες θα υπάρχουν πάντα και παντού. έχει μεγάλη παράδοση αυτός ο τόπος.

    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατ' αρχήν τα συγχαρίκια για το βραβειάκι! Διάβασα και την ιστορία και είχε γέλιο.

    Όσο για το μπουχέσας, αυτή δεν είναι τόσο φαντεζί λέξη. Μία είναι η απόλυτη λέξη τέτοιου είδους...ΜΑΛΑΚΟΜΠΟΥΚΩΜΑ!!! Χαχααχχααχαχ!! Υπάρχει καλύτερη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για το βραβείο θα γίνει επίσημη τελετή!
    Υιέ μου γνωρίζεις τους λόγους που σ'αγαπώ!

    Για το άλλο θέμα ήμουν ανίδεη ως που κάποιος μπαίνει και μου αφήνει σχόλια πικρόχολα. Και να σκεφτείς δεν είπα καν για τον μπουχέσα.

    Θέλει όμως πολύ κουράγιο για να με νευριάσει!

    Φιλιά πολλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μανα αν ειναι να αυτολογοκρινομαι και στο διαδικτυο ε βαεριεμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. γαμαει & δερνει
    σιγα μη μασησω
    πλακα με κανεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. γιαγια εγω δεν αφησα πικροχολο σχολιο εναντιον καποιου μπλογκερ! εγω απλα σχολιασα τον πολιτικο τον οποιο ειχε ως κεντρικο θεμα και τον αποκαλεσα μπουχεσα γιατι ετσι νιωθω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. kala oloi katalavame pio blog einai kai pios politikos-paxydermo
    kai kala kaneis kai to kaneis thema
    koita diavazontas blog exo diavasei polles vrisies kai antiaisthitika sxolia
    ton sygkekrimeno politiko tha ton apokalouse kai me xeirotera epitheta
    O idios to prokalei me tis diloseis tou
    Tora tin deilia toy blogger na su svisei to sxolio to afino asxoliasto
    to theoro xazo
    alla exeis dikio se polla ap afta poy grafeis
    teleio to neo tragoudi tou trifonou
    eleni K

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το θέμα με αφορά προσωπικά, διότι εγώ είμαι ο λογοκριτής του ασώτου, γι’ αυτό και θα ζητήσω την υπομονή σας:

    Στην ανάρτησή μου "Ο Θόδωρας" (http://konstantinoskantakouzinos.blogspot.com/2011/01/blog-post_10.html) ο άσωτος άφησε σχόλιο με κάποιους χαρακτηρισμούς (και δεν ήταν μόνο το «μπουχέσας»).
    Επειδή γνωρίζω τις νομικές πτυχές του θέματος, προσπαθώ να είμαι εξαιρετικά προσεκτικός στο τι γράφω και πώς το γράφω. Και όπως μπορεί να δει ο οποιοσδήποτε στην ανάρτησή μου, κάθε κριτική που ασκώ στον κ. Πάγκαλο προσπαθώ να είναι τεκμηριωμένη και στα όρια της ευπρέπειας. Είναι προφανώς δικαίωμα του καθενός να σχολιάζει έχοντας την προσωπική του άποψη και αναλαμβάνοντας την ευθύνη των λεγομένων του. Είναι όμως και δικαίωμα και υποχρέωση του κάθε ιστολόγου να διαφυλάττει το ιστολόγιό του από σχόλια που κρίνει υβριστικά. Όχι για λόγους αισθητικής ή γιατί έτσι γουστάρει, αλλά γιατί αυτό επιβάλλει ο νόμος, αν δεν θέλει να είναι συνευθυνόμενος με τον συντάκτη του σχολίου για το αδίκημα της εξύβρισης κατ’ άρθρο 361 του Ποινικού Κώδικα. Διότι παρασυρμένοι από το γεγονός ότι είμαστε ανώνυμοι νομίζουμε ότι είμαστε και υπεράνω των νόμων.
    Πιο συγκεκριμένα, το προεδρικό διάταγμα 131/2003 στο άρθρο 12 ορίζει τα εξής: «Σε περίπτωση παροχής μιας υπηρεσίας της κοινωνίας της πληροφορίας συνισταμένης στην αποθήκευση πληροφοριών παρεχομένων από ένα αποδέκτη υπηρεσίας, δεν υφίσταται ευθύνη του φορέα παροχής της υπηρεσίας για τις πληροφορίες που αποθηκεύονται μετά από αίτηση αποδέκτη της υπηρεσίας, υπό τους όρους ότι… (β) ο φορέας παροχής της υπηρεσίας, μόλις αντιληφθεί τα προαναφερθέντα, αποσύρει ταχέως τις πληροφορίες ή καθιστά την πρόσβαση σε αυτές αδύνατη.»
    Δηλαδή, αν σε ένα φόρουμ, ιστολόγιο κτλ. μείνει ένα υβριστικό σχόλιο, ευθύνη δεν έχει πλέον μόνον αυτός που το έγραψε αλλά και ο διαχειριστής του. Και επειδή ήξερα ότι υπήρχε κίνδυνος για υβριστικά σχόλια, έβαλα προειδοποίηση στο σώμα της ανάρτησης με το Υ.Γ.2.

    Ήδη ο κ. Πάγκαλος πριν από έναν μήνα έστειλε επιστολή σχετικά με ένα αντίστοιχο θέμα: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=214789&cid=4. Το ίδιο θα μπορούσε να κάνει και στην περίπτωσή μας (είναι άσχετο το ότι το δικό μου ιστολόγιο είναι μικρό ή ότι ο άσωτος δεν υπηρετεί «σκοτεινά σχέδια αποσταθεροποίησης του πολιτεύματος και του Κράτους»…)
    Ώστε ναι, στο ιστολόγιό του ο καθένας είναι υποχρεωμένος εκ του νόμου να παίζει τον ρόλο του «ΕΣΡ του μπλογκινκ», αν θέλει να αποφύγει τις όποιες ποινικές ή αστικές ευθύνες. Και δεν είναι θέμα φόβου και λογοκρισίας, είναι θέμα τήρησης της νομιμότητας και εν τέλει θέμα ελευθερίας λόγου: διότι η ελευθερία θέλει κανόνες για να λειτουργεί, αλλιώς γίνεται εκτροπή σε ασυδοσία και παρανομία. Και, αν θέλετε, είναι και θέμα προστασία της ανωνυμίας μου: διότι η ανάρτηση με υβριστικά σχόλια θα μπορούσε να δώσει στις Αρχές δυνατότητα άρσης του απορρήτου μου.
    Ανεξάρτητα όμως από αυτά, επειδή θέλω να διατηρώ ένα ευπρεπές ιστολόγιο, πιστεύω ότι τέτοια σχόλια δεν θα έπρεπε να γίνονται από κανέναν και για κανέναν. Καταλαβαίνω την οργή του ασώτου για την συμπεριφορά του συγκεκριμένου, αλλά το γεγονός ότι ο κ. Πάγκαλος παρεκτρέπεται και αποκαλεί τους άλλους «ζώα», «κοπρίτες», «φοιτητές του κώλου» και δεν ξέρω τι άλλο αισχρό και ενδεχομένως ποινικώς κολάσιμο, δεν αίρει την ευθύνη από όσους του αποδώσουν παρόμοιους χαρακτηρισμούς.
    Επειδή πραγματικά σε εκτιμώ, άσωτε, και νομίζω ότι αντέδρασες εν θερμώ και χωρίς να γνωρίζεις τις νομικές πτυχές του θέματος, θα ήθελα το ζήτημα να λήξει εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Α, και κάτι ακόμα: γράφω κι εγώ από ψυχής και γιατί μου αρέσει – αυτό ελπίζω να φαίνεται. Και η σχέση μου με τη γραφή είναι τέτοια που δεν ζηλεύω τα free-press ούτε βέβαια θα ήθελα να τη δω περιορισμένη σ’ αυτά.

    Θα ήθελα επίσης να απαντήσω και σε κάποια σχόλια χρηστών:

    Μάνα, δεν επιβάλλω άποψη. Μάλιστα αναπαρήγαγα το σχόλιο του ασώτου χωρίς την επίμαχη φράση και τον ενημέρωσα για την παρέμβασή μου. Μια άλλη σκέψη θα ήταν να του εκθέσω τους λόγους μου και να του ζητήσω να αναιρέσει ο ίδιος το σχόλιο και να επαναδιατυπώσει. Επειδή όμως δεν γνώριζα ούτε πότε θα έβλεπε το μέηλ μου ούτε αν θα επαναδιατύπωνε –και για μην μείνει πολλή ώρα το σχόλιο αναρτημένο– το έκανα μόνος μου και του έστειλα μέηλ που του εξηγούσα τι συνέβη.

    Nikatsu, όπως μπορείς να καταλάβεις και από τα σχόλια που κάνω στην ανάρτησή μου, όχι, δεν είμαι ο Πάγκαλος.

    Γαμάει και Δέρνει, όχι, ούτε οσφυοκάμπτης είμαι, αν διαβάσεις την κριτική μου προς το πρόσωπο του (αλλά και παλαιότερα προς άλλους). Και εγώ έχω ενοχληθεί από το συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά είμαι εκ φύσεως μετριοπαθής.

    Γιαγιά Αντιγόνη, δεν νευρίασα, απλώς έκανα αυτό που νομίζω ότι πρέπει όλοι μας να κάνουμε σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

    Ανώνυμη (eleni k), το γεγονός ότι κάτι συμβαίνει (δηλαδή ότι έχεις διαβάσει «πολλές βρισιές και ανιαισθητικά σχόλια») δεν το νομιμοποιεί. Είναι σαν να λέμε ότι επειδή πολλοί παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια, κακώς τους κόβουν κλήσεις. Και η κίνησή μου δεν είναι δειλία. Ως Κωνσταντίνος Καντακουζηνός θέλω και ως το πρόσωπο πίσω από τον Κωνσταντίνο Καντακουζηνό οφείλω να τηρώ τη νομιμότητα.

    Άσωτε, ελπίζω κατόπιν αυτών να κατανοείς καλύτερα τους λόγους. Μπορεί να φάνηκε άκομψο, αλλά έπρεπε να γίνει. Εγώ θα συνεχίσω να έρχομαι στο ιστολόγιό σου. Ελπίζω το ίδιο να κάνεις κι εσύ στο δικό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ε... παρεξηγήσεις γίνονται... Δεν υπάρχει λόγος να δίνουμε τόση έκταση στο θέμα νομίζω... Άλλωστε απ όσο έχω δει είστε και οι δυο εξαιρετικοί...

    Πάντως αν ανακαλύψουν το δικό μου blog με τα μπινελίκια που ρίχνω...τη γάμησα! (Συγνώμη...συγνώμη δε το κάνω επίτηδες...):P

    Καλή συνέχεια και συγχαρητήρια για το βραβείο Άσωτε Son!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ασωτε σε ευχαριστώ πολυ για τα καλά σου λόγια και που συμμετείχες και δε με σνομπάρεις γενικώς και με θεωρεις γυναικα σου! χαχα

    Στο θέμα τώρα που δημιουργήθηκε μεταξυ του αυτοκράτορος κι εσενα, απλά θα πω πως δεν θεωρώ την λέξη μπουχέσας, ύβρι, αλλά απλή αλήθεια! Ο Παγκαλος είναι μπουχέσας και μαλιστα πάρα πολυ μεγαλος! Θεωρώ την αντιδραση του Κωνσαντίνου υπερβολική και λάθος την κίνηση να διαγράψει ενα σχόλιο που περιεχει την αληθεια! Αλλωστε ο Παγκαλος εχει χιουμορ....το πόσο μπουχέσας είναι το ξερει και ο ιδιος αφου εστειλε και μια βρακοζωνα του στο Ραδιο Αρβυλα!

    Από την άλλη, αν καποιος αποφασιζε να σβησει ενα σχολιο μου γιατι το εκλαμβανει ως υβρι, οκ, δεν θα ειχα κανενα προβλημα, ο καθενας κανει ο,τι θελει στο ιστολογιο του!

    Προσωπικα δεν εχω διαγραψει ποτε κανενα σχόλιο κι ουτε προκειται να το κανω αν δεν θίγετααι από αυτό κάποιος απο τους αναγνωστες μου!

    Ειρηνη υμιν και ημιν αδελφοί μου! Σας γουσταρω και τους 2 και το ξερετε! Μη ζοριζεστε για μικροπραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. kantakouzine και μονο που μπηκες σαυτη τη διαδικασια να μου γραψεις τι λεει ο ποινικος κωδικας εχω να πω : α.βαριεμαι αφορητα
    β. εχεις χασει το νοημα του μπλογκινγ
    γ. παω στοιχημα οτι εισαι παρθενος στο ζωδιο
    υγ.
    οχι δε θα ξαναρθω στο ιστολογιο γιατι εγω λειτουργο συναισθηματικα και εχω ξενερωσει
    καλη συνεχεια δεν ειναι δα και τοσο μεγαλο θεμα μπορεις να ζησεις και χωρις εμενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Coula δε ζοριστικα καθολου απλα το εκανα ποστ για να δω τι θα πειτε , τι θα πουν αυτοι που διαβαζω καθε μερα
    οπως γινεται σε μια παρεα
    το blog για μενα ειναι χαρα ψυχοθεραπεια και επικοινωνια
    δεν χωρανε ποινικοι κωδικες και τα λοιπα
    καποιος πηρε σοβαρα το ρολο του και αυτος δεν ειμαι γω παντως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. e signomi kirie kantakoyzine
    me tetoio thema ki esy ti perimenes diladi?
    na ston kanoume agio?
    tο θελαν κι εσενα τα ωπισθια σου
    (χρησιμοποιω την γλωσα του καντακουζινου φοβουμενη μην λογοκριθω κι εγω η παρθενα Ελενη)
    α και αγορια ειρηνη, σε καιρους πολεμου σας θελω ενωμενους να τα φαμε ολα μαζι εε
    Ελενη Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Coula, το θέμα δεν είναι τόσο οι ακριβείς λέξεις αλλά για ποιους λόγους το έκανα - και αυτό προσπάθησα να εξηγήσω. Καλώς ή κακώς έχω ένα θέμα με την τήρηση των κανόνων. Για μένα ας πει κάποιος ό,τι θέλει, για τρίτα πρόσωπα όμως (είτε αναγνώστες είτε άλλους) είναι διαφορετικοί οι κανόνες.
    Φαίνεται ότι το "μπουχέσας" δεν είναι βρισιά. Το "μπουχέσας κουραδομηχανή" άραγε είναι;


    Άσωτε, έγραψα τα παραπάνω για να σου εξηγήσω ότι ακόμα και εδώ λειτουργούμε σε ένα πλαίσιο. Γράφουμε στην Ελλάδα και ισχύουν οι νόμοι της. Επειδή γράφεις από το σπίτι σου, δεν σημαίνει πως ό,τι λες είναι ιδιωτικό. Αν το νόημα του μπλόγκινγκ είναι να γράφουμε ό,τι μας κατέβει και να καταπατάμε τους κανόνες, μάλλον δεν είμαι καλός μπλόγκερ, αλλά αυτός είμαι και έτσι θα συνεχίσω. Αν αυτός είναι ο λόγος να χάσω αναγνώστες (όπως εσένα), πραγματικά με στενοχωρεί, αλλά δεν πρόκειται να αλλάξω για το χατίρι κανενός. Θα κάνω όμως έναν παραλληλισμό: ο Καμίνης που τόσο υποστήριζες, βγήκε δήμαρχος με σημαία την τήρηση της νομιμότητας. Πώς αυτή η νομιμότητα που τόσο θέλουμε όλοι στα δημόσια πράγματα χάνεται στην καθημερινή μας ζωή (και στο μπλόγκινγκ) μέσα από το "έλα-μωρέ-και-τι-έγινε" ή το "κάνω-ό,τι-μου-ρθει" πάντα με έκανε να απορώ.
    Και δεν είμαι Παρθένος. Είμαι Κριός.


    Ανώνυμε (Ελένη Κ), όλα, ακόμα και η σκληρή κριτική έχουν τους κανόνες τους. Αν είδατε, στην ανάρτησή μου εξέφρασα την άποψη ότι η δήλωση "μαζί τα φάγαμε" σηκώνει παρέμβαση εισαγγελέα - επομένως μη μου λέτε για αγίους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κωνσταντίνε,
    κουραδομηχανή είναι αυτή η κοιλάρα του που τρώει το καταπέτασμα!!!Ουτε αυτο ειναι υβρις!!! Και το στόμα του που πετάει τόσες αρλούμπες! Κι εγω θα σεβαστώ έναν τετοιο πολιτικό;
    Αλλά ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω, τι φοβηθηκες και εσβησες το σχολιο; Μη σου κανει μηνυση ο Πάγκαλος; Ή απλά για να εχουμε το νου μας όταν μπαίνουμε σε σένα και να μην βριζουμε;
    Γιατί νομίζω πως κι εγω έχω αφήσει αρκετές βρισιές και για Τζουλια και για αλλους χαρακτήρες που έχεις σχολιασει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ο συγκεκριμένος και μπουχέσας και κουραδόμαγκας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Coula, είπα πολλά και δεν χρειάζονται περισσότερα. Θα πω μόνον ότι δεν έχει να κάνει με το αν θα το δει ο Πάγκαλος (ή όποιος) και θα μου κάνει μήνυση. Έχει να κάνει με το ότι πρέπει να τηρούνται κάποιοι κανόνες. Αν δηλαδή παρκάρω το αυτοκίνητό μου πάνω σε πεζοδρόμιο εσωτερικού δρόμου που δεν θα το δει ποτέ η αστυνομία για να μου κόψει κλήση, δεν σημαίνει ότι έχω και το δικαίωμα να το κάνω. Ακόμα και αν είδα την προηγουμένη αστυνομικούς να παρκάρουν πάνω στο πεζοδρόμιο.
    Τα σχόλια είναι ελεύθερα. Θα μπορούσα να τα διακόψω εντελώς ή να αναρτώνται μόνον κατόπιν έγκρισής μου. Δεν έχω σκοπό να κάνω τίποτα από τα δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. άσωτε φίλε μου συγχαρητήρια για τη νίκη:Ρ α!«πάπια»!!χαχαχα
    για το άλλο θέμα δεν έχω κάτι να πω,και μόνο που κατάλαβα ότι έχει σχέση με πολιτικό έμμεσα,ξίνισα!
    καλημέρα έβριουαν.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή