Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

μια αητητη γενια...

ειχα στο μυαλο μου να γραψω κατι αλλο ασχετο , στη τιβι επαιζε καποια εκπομπη και εντοπισα μια φωνη ηλικιωμενης γυναικας.
Μιλαγε για την μικρη της συνταξη, τις ασθενειες της , καρδιοπαθεια και καρκινο, και την αγωνια της να μην υπαρξουν προβληματα στην παροχη φαρμακων σε μια εποχη που η ελλαδα "κλεινει" σα κρατος
Μια χωρα χωρις αναπτυξη που στην εισοδο της γραφει "κλειστα".
Ανατριχιασα,  σκεφτηκα την μανα μου που παιρνει 300 ευρω ενω μια ζωη δουλεψε πολυ, και την ζω εγω τωρα ευτυχως εχει το σπιτι της  και δε πληρωνει νοικι.
Μια γενια που ειναι  τωρα 60-80 χρονων τωρα , μια αητητη γενια που μεγαλωσε χωρις τις πολυτελειες των επομενων γενιων.
Παλεψε για να επιζησει, μαζι μαυτη τη χωρα και ειχε αξιες που εμεις τις παρακολουθουμε στις ασπρομαυρες ταινιες του 60. δεν τις  εχουμε πια
Ποσο λυπηρο ειναι αυτη η γενια να διεκδικει το αυτονοητο, μια αξιοπρεπη συνταξη και να μην  ταλαιπωρειται σαυτη τη φαση της ζωης τους, να ζει χαλαραν γιατι μια ζωη κουραστηκε πολυ.
Τι κρατος κι αυτο...
ανυπαρκτο, αναισθητο,
σκοτωνει τα αλογα οταν γερασουν?


10 σχόλια:

  1. Με πάτησες στον κάλο.
    Εχω αδυναμία στην τρίτη ηλικία.

    Τι τραβάνε οι κακόμοιροι. Δεν τους έφταναν όσα έζησαν, έχουν και τα σημερινά μαλακισμένα να τους ρουφούν το αίμα.

    Είχαμε πριν τον βλάκα με το πλέι στέισον, και τον τωρινό ηλίθιο που έλεγε προεκλογικά ότι θα πληρώσουν αυτοί που πρέπει.
    Δηλαδή ρε ζώα, η τρίτη ηλικία;;;

    Ασε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης. Δεν υπάρχει αυτός, στην κοσμάρα του.

    Ε ρε φαλκονέρα που θέλουν. Να λυσσάξουν να φάει ο ένας τον άλλον.

    Ε μα ποια. Ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ σκοτώνει τα πουλάρια, τα άλογα δεν θα σκοτώσει? Τι την κρατάει να μη το κάνει? Και μάλιστα εν ψυχρώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. bear αυτοι που ειναι κυβερνηση και αντιπολιτευση , μ ενα τιτλο μπορουν να χαρακτηριστουν : Dumb and Dumber

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σκοτώνουν όχι μόνο τα γερασμένα άλογα και τα πουλάρια αλλά και τα αγέννητα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. διάβαζα τώρα μια ανάλυση ότι περισσότερο από το 90% του πλούτου μιας χώρας, το χαίρεται λιγότερο από το 10% του πληθυσμού της. άνθρωποι που δούλεψαν μια ζωή, τους κλέβουν και την αξιοπρέπεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζω ότι πλέον τα σκοτώνει πριν γεράσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. η αλήθεια είναι ότι κι εγώ,μετά το χαμό του παππού μου έχω τρομερό πρόβλημα να μιλάω ή να βλέπω ανθρώπους μεγάλης ηλικίας..συγκινούμαι και τα λοιπά..
    και η μεγαλύτερη αλήθεια είναι ότι σε αυτή τη γενιά,των παππούδων μας/των μανάδων και πατεράδων των μεγαλύτερων,ανήκουν οι τελευταίοι άνθρωποι που είχαν κάτι να μεταφέρουν στους επόμενους.και όχι μόνο αυτό,το έκαναν και με το σωστό τρόπο.
    έπειτα ήρθαν οι επόμενοι και κυριολεκτικά κατέστρεψαν τις ισορροπίες.δεν ξέρω τι συνέβη,βολεύτηκαν?σκέφτηκαν όλοι μαζί παρέα "δε βαριέσαι.."? κάτι έκαναν πάντως και η σημερινή νέα γενιά είναι αλλιώς.οι σημερινοί πολιτικοί είναι αλλιώς.σήμερα γενικότερα είναι αλλιώς.δυστυχώς.
    για να δούμε από δω και πέρα.δεν είμαι και πολύ αισιόδοξη σ'αυτό το θέμα εδώ που τα λέμε..
    φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στάθηκα μόνο να σου πω ότι τη διάβασα την ανάρτηση και πάω στην επόμενη. Φοβάμαι να σχολιάσω. Φοβάμαι ότι θα γεμίσω ένα κατεβατό με τις φοβίες μου γιατί είμαι πιά πολύ κοντά (έτσι αισθάνομαι) σ'αυτούς που περιγράφεις και δεν θέλω να μιλήσω γιά τους χιλιάδες φόβους. Ας το καλύτερα μη το χαλάσω. Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή