Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

λακηηηηη οχι στα βαθεια παιδι μου...

Ο ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ είναι ο καλλιτεχνικός ηγέτης του κάθε πικραµένου. Αρκεί ο πικραµένος να είναι «λαός»: η γιαγιά στο χωριό, ο µισθοσυντήρητος υπαλληλάκος, οι Μήτσοι – διάφοροι, δηλαδή, που περιµένουν από έναν τηλεοπτικό αστέρα να «τα ρίξει», να τους χαϊδέψει τ’ αυτιά. Πού «τα ρίχνει»; Στους κακούς που πίνουν το αίµα του λαού µε το µπουρί της σόµπας: στην Ευρώπη, την τρόικα, τον Παπανδρέου (όπως παλαιότερα στον Σηµίτη, αλλά όχι στον Καραµανλή), τους εκσυγχρονιστές, σε όσους δεν βδελύσσονται το Μνηµόνιο... Μιλάει για λογαριασµό των καλών: δίκιο έχουν όσοι διαδηλώνουν, όσοι διαµαρτύρονται, οι κοινωνικές οµάδες που αντιστέκονται σε όποια µεταρρύθµιση, ακόµα και σ’ αυτές που η Ελλάδα σέρνεται εκ των πραγµάτων για να αποφύγει τη χρεοκοπία. Προχθές, µετέτρεψε την εκποµπή του σε βήµα αντίστασης των φορτηγατζήδων. Εχουν άραγε δίκιο που επιµένουν να διατηρήσουν το επάγγελµά τους κλειστό, είναι κακό πράγµα να ανοίξει ο ανταγωνισµός στις µεταφορές; Τι τον νοιάζει τον Λαζόπουλο; Το µόνο που τον νοιάζει είναι να συνεχίσει να παριστάνει τη φωνή του πικραµένου. Είναι µια φωνή βουτηγµένη στη συγκίνηση. Η δηµοκρατία που προωθεί είναι µια δηµοκρατία της συγκίνησης, η λογική δεν έχει δουλειά σε ένα πετυχηµένο σόου. Η λογική είναι εξόριστη από το σόου, το προϊόν του Λαζόπουλου. Η κλάψα πουλάει, δεν πουλάνε τα επιχειρήµατα.

Ο Λαζόπουλος παίζει τέλεια τον ρόλο του. Ακκίζεται, κλαψουρίζει, τίγκα στις ευκολίες και τα κλισέ. Γιατί άλλωστε να το κάνει αλλιώς; Τίγκα στις ευκολίες και τα κλισέ ήταν πάντα, παραγωγών σλόγκαν και κλαψούρας. Υποτίθεται ότι είναι µια αντισυστηµική φωνή, παρίστανε τον αντισυστηµικό ακόµα κι όταν είχε βρεθεί στον προθάλαµο µιας ανυπόληπτης εξουσίας, µε αεροσυνοδούς και οιωνοσκόπους. Στην πραγµατικότητα είναι ο πνευµατικός ηγέτης του µόνου συστήµατος στο οποίο µπορεί να απευθυνθεί. Παλιότερα, συνήθιζε να λέει ότι µιλάει για λογαριασµό «της γιαγιάς στο χωριό» επειδή, προσέθετε, «η γιαγιά στο χωριό ξέρει». Ο Λαζόπουλος, φυσικά, ξέρει ότι η γιαγιά στο χωριό δεν ξέρει αλλά η άγνοιά της αυτή είναι που την κάνει πελάτισσά του. Αν ήξερε, δεν θα της έφταναν τα τραγουδάκια, τα συνθηµατάκια και η αφ’ υψηλού «σάτιρα» των τρελών του τηλεοπτικού χωριού. Δεν θα της έφτανε ο παραλογισµός δήθεν της συγκίνησης. Θα ήθελε και λίγη λογική.

[] Περί Λαζόπουλου ΙΙ

Του Ηλία Κανέλλη 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 30 Σεπτεμβρίου 2010
το βρηκα στο ΒΗΜΑ on line και επειδη ειμαι εμπαθης με τον λαζοπουλο που τον βαζω στην ιδια κατηγορια με τον Κακλαμανη για δικους μου λογους το αντιγραφω ,

11 σχόλια:

  1. Ε, μωρέ Άσωτε, τι για "δικούς σου λόγους".. σε λίγο θα μας πεις ότι νιάου νιάου στα κεραμμύδια, κάνει ο σουβλατζής με την απόχη.

    Με ξένω κόλλυβα, κάνω κι εγώ κηδεία, όπως ο Λαζόπουλος με την κουτσουρεμένη σύνταξη της γιαγιάς. Σνιφ κλαψ και φέρ'τα, και μετά λένε ότι ο Ξανθόπουλος είναι παρωχημένος ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω... ο Λαζόπουλος τα θέματα που θίζει αγγίζουν μόνο την επιφάνεια... και το χιούμορ που μερικές φορές είναι τραγελαφικό...

    Αν ήθελε θα μπορουσε να κάνει δουλειά. Αλλά δεν την κάνει. Γιατί; Γιατί συντηρεί την ακροαματικότητα του... την πελατεία του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διάβαζα κάποτε ότι εις το θέατρόν του είχε γίνει ένα θέμα με προσκλήσεις που δεν τις δέχτηκαν εις το ταμείον (δεν γνωρίζω τους λόγους) και διαμαρτυρήθηκαν κάποιοι ότι δεν έχουν λεφτά για τόσο ακριβό εισιτήριο κτλ. Και κάποιος είπε: "Αν ο Λαζόπουλος ήταν εδώ δεν θα συνέβαινε αυτό" (διότι προφανώς, ως άλλος Μπάτμαν, θα πολεμούσε το κακό και θα προστάτευε τους αδυνάτους). Δεν είναι πάντα εύκολο για το κοινό να ξεχωρίσει τα πρόσωπα από τους ρόλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προφανως αγαπητε/η συνοδοιπορε ο Λαζοπουλος αγγιζει θεματα μονο επιφανειακα οταν μιλαει για Χουντα, εντεταλμενους δημοσιογραφους κλπ. Εχεις απόλυτο δικιο. Εξάλλου ο "θεσμικος" του ρολος ειναι να αναλυει ενδελεχως ζητηματα, να προτεινει λυσεις καθως και να τις υλοποιει (κατι σαν τον Κακλαμανη αγαπητε Ασωτε)n'est ce pas? Συνεπως, οντως δεν κανει καλα τη δουλεια του (ας μου θμισει καποιος/α ποια ακριβως ειναι αυτη?)
    Οσο για τον τρισμεγιστο Ηλια Κανελλη (who?) αναρωτιεμαι αν εκατσε ποτε να μετρησει τα κλισε που ο ιδιος αναπαραγει αβιαστα (υποβοηθουμενα ισως??)πριν κατηγορησει αλλους για το ιδιο ατοπημα. Αναρωτιεμαι επισης αν κατσατε ποτε ολοι εσεις να αναστοχαστειτε πανω στο λογο που χρησιμοποιειτε-εναν λογο που στην ουσια του ειναι μια τυφλη αναπαραγωγη των κλισε του 99% των τηλεοπικων - εντυπων μεσων "ενημερωσης". Μηπως να γινετε εσεις πρωτα λιγο πιο πρωτοτυποι μπας και ακουσουμε κατι καινουριο επιτελους? αυτα μας τα λενε με το αζημιωτο οι πανταχου εντεταλμενοι. Και αντε αυτοι πλερωνονται. Εσεις? Αμασητο? Καλη ορεξη και με τις υγειες σας!
    p.s. αν μπορειτε να κανετε τον κοπο να μου στειλετε εστω και ενα βιντεο στο οποιο παρουσιαζονται τα αιτηματα των φορτηγατζηδων (ή τελος παντων οποιουδηποτε απεργου)και ουχι το ποσο κακο κανουν στην κυκλοφορια, την οικονομια, τον τουρισμο, τα σπρεντς, την παγκοσμια οικονομια, την κλιματικη αλλαγη, την ισορροπια του συμπαντος, κερδιζετε το σκαφος του Λαζοπουλου (pro rata)
    φιλικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Ephee
    ειλικρινα δεν εννοω αυτο που καταλαβες, την υποκρισια και τον ρολο που παιζουν οταν δινουν συνεντευξεις και οι 2 εννοω
    ιδιοι η αλικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ραδιοφονισσα
    Αγαπητη ραδιοδονισσα δεν ειπα ποτε οτι ο λαζοπουλος εχει καποιο θεσμικο ρολο, απλα το αρθρο αυτο με βρηκε απολυτα συμφωνο, εχω βαρεθει να τον βλεπω ,( και δεν τον βλεπω πια),να ειναι η μαντω μαυρογενους της κρισης,με κουραζει και εχω καθε δικαιωμα να γουσταρω καποιον η οχι,και να εκφερω αποψη.
    Σχετικα με τους φορτηγατζηδες ειδα αρκετα βιντεο μετα αιτηματα τους και τους ιδιους σε ολα τα καναλια, μη βλεπετε μονο 902 αγαπητη μου παιχτηκαν μεχρι και στον ΣΚΑΙ.ολη μερις και ολοβραδυς ολο και καποιος απο τον αυτια μεχρι βραδυ ελεγε ελεγε ελεγε
    ο καθενας εχει δικαιωμα σαυτη τη χωρα (να την καμει ο θεος) και σαυτη τη δημοκρατια( επισης να την καμει ο θεος) ν απεργησει αλλα ο διπλανος του γιατι να μην δουλεψει οταν θελει???
    σχετικα με τον Κανελλη δεν τον ξερω καν , δε ξερω τα κλισε του αλλα απ αυτο το αρθρο κΑι μετα θα τον διαβαζω ,
    ειμ απ αυτους που τα τρωω αμασητα,
    Α και κοτερο εχω ηδη βρε, δυστυχως
    γαμησετα θα το πληρωσω ακριβα αυτο, την πισινα μου πληρωσα στο google και την εξαφανισανε
    επισης να προσθεω τι ο λαζοπουλος ειναι ο ανθρωπος που μ εκανε να συμπαιησω την ντενιση απο την γελοια επιθεση που τις εκανε, εχει κι αυτος τις εμμονες του ο καημενος, μια απ αυτες ειναι η ντενιση η αλλη ειναι η εμμο νη του να λεει ανεκδοτα με κλανιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. επιτέλους,ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,κάτι διαφορετικό γι' αυτόν τον άνθρωπο..έχω βαρεθεί να ακούω να λένε πόσο πολύ τον λατρεύουν,πόσο πολύ συμφωνούν,"πές τα Λάκη μου", "πες τα <>(!) μου" και αλλα τέτοια,που στα αυτιά μου ηχούν σαν ενοχλητικά γατιά!!!ίσως επειδή γνωρίζω κάτι παραπάνω..ίσως επειδή ξέρω πως ο ΚΥΡΙΟΣ αυτός δηλώνει στην εφορία κάτι παραπάνω από 700 χιλιάρικα και πληρώνει σχεδόν όσα κι "εγώ",which means λίγο πάνω από 4 ψωροχιλιάρικα..αντί για υπερπολλαπλάσια!αλλά "κυρία μου",αυτή είναι η δουλειά των οφσόρ(!) εταιρειών.. έχε χάρη που τον καλύπτουν τα προσωπικά δεδομένα,αλλιώςςςςςς!!!αααα,ρε υποκρίταρε Λάκη..ήσουν κι εσύ στο κότερο,αγαπημένε μου Λάκη..θυμάσαι?πού να θυμάσαι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μ εχει κουρασει απιστευτα προσωπικα...μια δυο τρεις οκ καλα παιρνουσαμε πριν 3 χρονια αλλα φτανει . οσο για την γελοιοτητα του γεγονοτος οτι τα περισσοτερα απ αυτα που σατιριζει ειναι πραγματα στα οποια ειναι γερα χωμενος, ειναι περιττο να αναφερθει ... ας φαει λοιπον για ακομη μια χρονια τα στρουντελ του και ας παει σπιτι του μετα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολλές φορές λέει αυτά που θα θελαμε να πουμε κι εμεις αλλα δεν έχουμε τον τρόπο!

    θα διαφωνησω με τον κυριο που εγραψε το κειμενο!

    Ας μην ξεχναμε πως ο Λαζοπουλος ειναι πρώτα και πάνω απ' όλα ηθοποιός και αυτό το κάνει καλά!

    Καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Coula μου δεν ειναι ηθοποιος , ειναι μιμος, δεν εχει παιξει κλασσικα κειμενα η ολοκληρωμενα εργα αλλων μονο δικα του, και στον χωρο πιστεψε τον εκτιμουν ελαχιστοι, και τα γκεστ που κανουν ειναι γιατι πληρωνει αδρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Aπόψε μ'εκανες κομμάτια. Αντε τώρα ν'αναθεωρήσω τις απόψεις μου. Δεν ξέρω αν έχεις δίκιο αλλά μάλλον 'ναι'. Βλέπω ελάχιστα ελληνική τηλεόραση πιά. Μερικά πραγματάκια που ανεβάζουν το Youtube. Αλλά λίγα. Αν μου τα γκριζάρεις κι αυτά, πάει θα ξεχάσω και την γλώσσα. Εχεις δίκιο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή