Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

και τα μυαλα στα καγκελα

σημερα συνειδητοποιησα την ρεαλιστικη σημασια της φρασης
σημερα το πρωι
μια μηχανη αναποδα, μια   μεγαλη γραμμη φρεναρισματος στην ασφαλτο...
μια ελια κομμενη στα δυο, ενα αθλητικο παπουτσι στην ελια πανω
και κατω αιμα χυμενο , πολυ αιμα.
δε σε ηξερα,
εισαι 24 μου πανε και ο οδηγος της μηχανης λιγο πιο μεγαλος
εισαι 24 και βλεπεις τους γιατρους να μαζευουν τα κοματια απο το κεφαλι σου ,, πανω στην ελια και στα καγλελα της πορτας
και φωναζεις μα δε σακουει κανεις
Δε  σακουει  αγνωστε φιλε γιατι εχεις φυγει.

ο διακομιστης σοκαρισμενος
πως να πει κανεις στην μανα σου γιαυτο, στον πατερα σου?
υπαρχει τροπος να το πεις απλα?

ειχατε πιει?, εισασταν  ντιρλα?δε ξερω
εσεις μονο ξερετε
6 ωρα το πρωι
χωρις κρανος
αν φορουσες ομως?

18 σχόλια:

  1. ήταν μόνο 24??
    ω!!! θεέ μου!

    λοιπόν.. σήμερα έχω γενέθλια! ένας φίλος το πρωί με πήρε για να μου ευχηθεί και καθώς μιλούσαμε του ειπα πως είμαι κάπως.. όχι για το γεγονός πως μεγαλώνω αλλά για διάφορα κουλά προσωπικά περιστατικά που μου συμβαίνουν (που συζητήσαμε και μαζί). εκείνος λοιπόν μετά από μια παύση, μου είπε το εξής:
    "θα έπρεπε να χαίρεσαι και μόνο για το γεγονός πως γίνεσαι 29. άλλοι δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να φτάσουν μέχρι αυτό το έτος της ηλικίας..μην κάθεσαι λοιπόν να σκέφτεσαι βλακείες και να στεναχωριέσαι για άτομα που δεν αξίζουν!!!"

    διαβάζοντας λοιπόν και το δικό σου ποστ, αυτή τη συγκεκριμένη ημέρα, αισθάνθηκα λίγο ηλίθια..

    να είμαστε καλά άσωτε μου! και να προσέχουμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :((
    Και όσο σκέφτομαι που καμιά φορά γκιρινιάζω να μη βάλω κράνος γιατί θα μου χαλάσει το μαλλί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άσωτε, κάποτε έμενα σε μια πολύ επικίνδυνη διασταύρωση χωρίς φανάρι, και θυμάμαι να'χω προσφέρει πρώτες βοήθειες και να'χω πάρει το 166 πολλές φορές μέσα στη νύχτα. Μετά θυμάμαι που μπήκε φανάρι, έσβηνε τα από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6 το πρωί. Καλούσαμε ασθενοφόρο μόνο τη νύχτα.
    Με εξαίρεση ένα ατύχημα που προκάλεσε ένας δραπέτης φυλακών εγκαταλείποντας το σημείο και τους τραυματείς, ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος δε μου είχε προκαλέσει τον οίκτο για το πάθημα.
    Παιδιά (ή μεγαλύτεροι άνθρωποι) χωρίς κράνος, χωρίς ζώνη, παιδιά που υπερεκτιμούσαν τις οδηγικές τους ικανότητες, όπως ένας ΜΑΛΑΚΑΣ που πήρε στο λαιμό του ένα κοριτσάκι 15 χρονών, τη Νάνσυ, τα Χριστούγεννα που μας πέρασαν.
    Για να απαντήσω και στον Bear, "γιατί"..
    Γιατί λαδώνουμε στο δίπλωμα, και δεν υιοθετούμε ποτέ τη νοοτροπία πως στο δρόμο δεν είμαστε υπεύθυνοι μόνο για τη δική μας ζωή, αλλά και για των άλλων.
    Γιατί λαδώνουμε στο ΚΤΕΟ, πιστεύοντας πως είναι ο "μπαμπούλας" που μας υποχρεώνει να έχουμε το αυτοκίνητο σε καλή κατάσταση για να μην πληρώσουμε πρόστιμο, κι όχι για να είμαστε ασφαλείς.
    Και τέλος, γιατί θεωρούμε τα φανάρια, τη βροχή, τη γλίτσα στο δρόμο εμπόδια κάποιου άλλου, όχι δικά μας.. Εμείς έχουμε το καλύτερο αυτοκίνητο, είμαστε οι πιο ικανοί οδηγοί, κι έχουμε και τους καλύτερους δρόμους..
    Κατάλαβες γιατί;
    Συγνώμη αν ακούγομαι κυνική, αλλά δε μπορώ να συμπάσχω με κάποιον που πέθανε από δικό του σφάλμα ή παράλειψη. Αν έβλεπες ηλεκτρολόγο να παίζει στα νερά με γυμνά καλώδια, δε θα τον έλεγες ηλίθιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι να πω άσωτε ασε το ξέρω το έργο απο πρωτο χερι ήταν 22!! αστα!
    κριμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. kat ετσι ειναι , γιαυτο σου λεω να χαιρεσαι τη καθε στιγμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ephee, το σχολιο σου καταιγιστικο, με ρευμα
    δεν εχεις σε τιποτα αδικο, δυστυχως το κρανος ο ελληνας το φορεσε μονο για το προστιμο και οπως αποδεικνυεται δε το φερεσε ακομη,..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. είμαστε οι άρχοντες του δρόμου και δεν μας παραβγαίνει κανείς σε μαγκιά.
    τα είπε όλα η έφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να δούμε πότε θα σταματήσει...
    Μάλλον ποτέ,είναι αδύνατον να αποκτήσουμε παιδεία οδηγική.Γιατί δεν έχουμε παιδεία γενικά!!!
    Την Καλησπέρα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λυπάμαι...

    :(

    υγ δε πιστευω να εχεις παραπονο ακομη...περνα να ξαναδεις κατι στην αναρτηση μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κρίμα και άδικο.
    Προχθές κι εγώ θα βρισκόμουν σε ελιά αν ερχόταν κάποιος από απέναντι. Μου πετάχτηκε ένας άχρηστος με παιδιά στο πίσω μέρος και αναγκάστηκα να μπω στο αντίθετο ρεύμα για να μην πάθουν τίποτα. Ασυνείδητοι παντού και παίρνουν δυστυχώς και άλλες ζωές μαζί τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άσωτε φάσκεις και αντιφάσκεις όταν λες να χαιρόμαστε την κάθε στιγμή. Αλλιώς την χαίρεσαι εσύ, αλλιώς αυτός, αλλιώς εγώ. Δεν μπορεί να αλλάξει αυτό. Ίσως, δεν ξέρω, ίσως λέω, όταν τρέχουν χωρίς ζώνη, κράνος, θέλουν να νιώσουν ελεύθεροι, ίσως γιατί θέλουν να αποφύγουν κάποια δεσμά, ή ίσως γιατί δεν νιώθουν κάτι να τους δένει εδώ· κάποιοι για τους οποίους να θέλουν να μείνουνε. Ίσως να μην είμαστε δίπλα ώστε να μπορούμε να γίνουμε αιτία για να φυλάξουνε την ζωή τους. Δεν ξέρω, ίσως λέω... Φυσικά δεν είναι όλοι το ίδιο, όμως όποτε το έκανα εγώ κάπως έτσι αισθανόμουνα. Όποτε φυλάχθηκα ήτανε όταν είχα λόγους να το κάνω. Σίγουρα δεν σκέφτονται όλοι τὸ ίδιο, σίγουρα δεν σκέφτονται καν όλοι, το γιατί δεν σκέφτονται είναι άλλο ερώτημα. Πάντως όποτε το έκανα δεν έβαλα σε κίνδυνο άλλους, (ιδιάζουσες συνθήκες). Το μόνο γιατί είναι γιά ᾽μένα εδώ, (έχει δίκιο η Εphee), γιατί να βάλεις σε κίνδυνο τους άλλους; Έχω γίνει και εγώ κυνικός, ίσως για αυτοτιμωρία για το παρελθόν μου. Πάντως ευχαριστώ που δεν ήσουνα αυστηρός είναι εύκολο να σε κατηγορούν.

    Δεν ήθελα να φανεί το σχόλιό μου όμως τα σχόλια εμφανίζονται αμέσως στο blog σου και δεν ήθελα να στείλω e-mail για να μην φανεί το e-mail μου, απλά ήθελα να σχολιάσω, έτσι το ένιωσα, ήτανε ένα σχόλιο έτσι γιατί ψυχαναγκάστηκα χωρίς να θέλει απάντηση, τα κολλήματα είναι κολλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. α. θεωρω το ανωνυμος βλακεια οταν το χρησιμοποιουμε για να πουμε κατ αλλα σεβομαι αυτο που επιλεγεις
    β. το να χαιρεσαι τη καθε στιγμη δεν αποκλειει να βλαεις το κρανος οταν οδηγεις
    ο κολητος μου ας πουμε πριν χρονια σωθηκε επειδη φορουσε κρανος κι ας εμεινε ενα μηνα στην εντατικη
    οχι φιλε μου το να μη φορας κρανος σημερα ειναι εγκλημα, για τον αλλο και αυτοκτονια
    εσυ μπορει να εισαι καλος οδηγος οι αλλο που σε προσπερνανε ειναι?
    ξερεις ποσες φορες γουσταρω το καλοκαιρι να τρεξω χωρις κρανος ετσι? στο δρομο? συνεχεια.
    αν το κανα πριν 3 χρονια θα χα χτυπησει και γω ασχημα, το κρανος μ εσωσε οταν μια μεγαλυτερη μηχανη ενος βλακας που περασε το ΣΤΟΠ με χτυπησε και επεσα πανω σε κατι μπαζα, το κρανος ειχε μια ρωγμη, που πιθανος θα την ειχε η κεφαλα μου αν δε το φορουσα
    αυτα
    καλημερα και μεγαλα παιδια ειμαστε ας υπογραφουμε ακομη και τις βλακειες μας χωρις να υπονοοω οτι εγραψες βλακεια
    εννοειται οτι σεβομαι καθε αποψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. symfono me asoto
    kai go thelo na pidao xoris condom ama de ginete re paidia
    etsi kai to kranos
    epivalete

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ασωτούλη, δεν ξέρω πόσο το κράνος ή η ζώνη ασφαλείας σώζουν, αλλά, πάντως, 2-3 μέτρα ασφαλείας παραπάνω δεν βλάπτουν ούτε και καταστέλλουν την απόλαυση της ταχύτητας.
    Δεν είμαι έτσι κι αλλιώς σε ηλικία για ριψοκίνδυνα πράγματα, αλλά είχα κι έχω πάντα την άποψη ότι η απόλαυση της ζωής δεν χρειάζεται να συνδέεται με πρόκληση έκρηξης αδρεναλίνης τόση, ώστε να θέτεις την ζωή σου και την ζωή των άλλων σε κίνδυνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δε ξέρω...

    Όσο αδιάφορος και σκληρός να μαι... όταν βρεθώ σε ατύχημα... με τα εν λόγω παραδείγματα... είμαι κάπως...
    αλλού...

    και συνήθως δεν υπάρχουν απαντήσεις... παρά μόνο ερωτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι λυπητερο ποστ, κλαψ !! Τι να πω εγω που μενω στον δρομο φονια .. Καθε μερα και κατι θα γινει !! Και το 99% μηχανακια φυσικα .. Αντε πεσ μου με τι κουραγιο να παω να το αγορασω το ατιμο που το χρειαζομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή