Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

επιχείρηση "φιλανθρωπία" και αντισταση



Τους βλέπεις σε καθε τετράγωνο πια,
 ειναι ρακένδυτοι  (*) ειναι μεγάλοι, ειναι γιαγιάδες , ειναι πιτσιρίκια, 
ειναι μανάδες μ ένα  μωράκι στην αγκαλιά, 
ειναι τυφλοί, ειναι με σπασμένα πόδια..
Σημερα το πρωί, πηγαίνοντας προς το γυμναστήριο είδα την απίστευτα αλμοντοβαρικη σκηνή
Ειναι μια πολυκατοικία κάπου στο κέντρο, παλιά της δεκαετίας του 50.
Έβγαιναν καμία δεκαριά άτομα από κει, ηταν  παιδάκια και γιαγιάδες
 και κάποιος με πατερίτσα μεσήλικας ,
ενας με μαύρα γυαλιά  ,
 κι αυτός ρακένδυτος, περπατούσαν κανονικα,
μαλιστα ο τύπος με την πατερίτσα κυνήγησε ένα μικρό που κατι έλεγε, ετσι για πλακα.
Σκέφτηκα  την  δυστυχια τους, δεν ήταν έλληνες σίγουρα δε κατάλαβα τη γλωσσα δεν έδωσα και σημασία.
Προχώρησα  κάνα 5 λεπτό και φτάνω Αγίου Μελέτιου  και δε ξερω πως
ξανά βρίσκω μπροστά μου τον τυπο   με την πατεριτσα να  κουτσαίνει σκυφτος, τον αναγνωρισα ευκολα απο ενα κοκκινο παληο μπουφαν που ηταν χαρακτηριστικο,
 πριν περπατούσε κανονικά το θυμάμαι καλά, 
κι ο τύπος με μαύρα γυαλιά ήταν καθισμένος στο Έβερεστ μπροστά και ήταν τυφλός, κανονικά όμως μ όλα τ αξεσουάρ και με πινακίδα  
που εγραφε   " εγω τυφλος, βοηθεια παρακαλω"
Πριν  περπατούσε κανονικά το είδα με τα μάτια μου, δεν ηταν τυφλος...
Αυτό που θέλω να πω ειναι οτι επειδή εμείς οι έλληνες έχουν ακόμη λίγο τσίπα πάνω μας και βοηθάμε τους ζητιάνους να μαστε προσεκτικοί που δίνουμε τον οβολό μας.
Έχει καταντήσει αηδία όλη αυτή η καλοστημένη επιχείρηση Φιλανθρωπίας αλλά και συγχρονως εκμετάλλευσης του ανθρωπίνου πόνου, γιατί την ιδία στιγμή κάποιος τους βγάζει "στο κλαρί" αυτούς τους ανθρώπους,
 Εχω ακούσει φριχτες ιστορίες για αθιγγανους σε καποιο ρεπορταζ  οτι τους σπάνε το πόδι από μωρό για να τους εκμεταλλεύονται και αλλά πολλά.
Εκείνο που δε μπορώ να ανεχτώ ειναι που εκμεταλλεύονται τα πιτσιρίκια  και τις γιαγιάδες ειδικα.
Θες να βοηθησεις?
 εχει πολλα ιδρυματα στη χωρα που κινουνται χωρις κρατικη βοηθεια και χρειαζονται απο ενα ευρω μεχρι μονο χρηματα και ρουχα.
Κατά τ αλλα άρχισα τη δική μου αντίσταση στα γερμανικά και ολλανδικά προϊόντα έτσι γιατί μου την έχουν σπάσει πολύ οι Γερμανοί τώρα τελευταία και οι Ολλανδοί και οι Φιλανδοί που ειναι δορυφοροι τους πολιτικα
Οκ δέχομαι οτι  έχουμε κάνει   τις  μαλακιες και μεις  αλλά μη μου πεις οτι κι η Ευρώπη δε τα χει κάνει πιο πολλες μαλακιες στην περιπτωση μας.
Αν αφιερώσεις ένα λεπτό παραπάνω στο σουπερ μάρκετ θα βρεις πολλά αλλοδαπά δημοφιλή προϊόντα αλλά και αλλά τόσα ελληνικά που ισως ειναι και καλυτερα.
Άσε που πια δε πάω σε ξένα σουπερ μάρκετ αλλά σ ελληνικά, στα μικρα τηε γειτονιας , γιατι οχι ρε παιδια?
Εγω  ουτε στα μεγαλα βιβλιοπωλεια παω, παω στο δικο μου στη γειτονια και μου κανει και καλυτερη τιμη .
Και μη βγει κάνεις να με πει εθνικιστή, νομίζω οτι ήρθε οι ώρα εμείς τα ελληνάκια  αριστερά και λοιπά που πάνε από το ένα κωμα στο αλλο να κοιταχτούμε κατάματα και  συντονιστούμε απέναντι στην Ευρωπαϊκή τάση να μας απαξιώνουν τόσο εύκολα.
Τωρα θα με πεις παλι αγραμματο το ξερω, το κομμα δε γραφεται κωμα αλλα η δικη μου αποψη για τα κομματα ειναι αυτη που λεει και το λεξικο για τη λεξη κωμα   :
 το κώμα είναι μια παθολογική κατάσταση, παρατεταμένης, βαθιάς απώλειας των αισθήσεων. Ο ασθενής σε κώμα είναι ζωντανός αλλά δεν μπορεί να κινηθεί ή να ανταποκριθεί σε ερεθισμούς από το περιβάλλον του.

 1.
σημαντικη σημειωση για να μη  γινει καποια παρεξηγηση 

(*) Δεν εχει να κανει αυτο το θεμα με τους αστεγους της πολης, 
μην  μπερδευτεις 
αλλο το ενα αλλο το αλλο,
οι αστεγοι  δεν ειναι ζητιανοι, δεν ενοχλουν ποτε κανενα
 και αν θες τους βοηθας,
πλεον οι αστεγοι στο κεντρο ειναι ελληνες και αν μιλησεις μαζι τους θα μαθεις απιστευτες  τραγικες  ιστοριες .
Ας πουμε μιλησα με καποιον που ειχε ενα μαγαζακι, του το καψαν, πηρε δανειο του το σπασαν, πλιατσικο και λοιπα , πεθανε η γυναικα του, του πηρε η τραπεζα το δυαρακι του για τα χρεη και βρεθηκε να κοιμαται στο δρομο.Ειναι 65 και μονος.
Αυτον αξιζει να τον βοηθησεις.
2. αυριο γινεται πανευρωπαικη εκδηλωση το βλεπετε παντου το διαβαζετε σε ολα τα μπλογκς we are all greeks
και βρηκα ενα ωραιοτατο σχολιο απο τον μπλογκερ  Αναζητηση  στο μπλογκ Α-κακιες
αληθεια ρε παιδι που ειναι οι πνευματικοι μας ανθρωποι ? τι κανουν? περιμενουν τους ξενους να νιωσουν  ολοι ελληνες? Μονο Ο Θεοδωρακης μιλα και αντιδρα σαυτη τη χωρα?

46 σχόλια:

  1. Αυτά πάντα συνέβαιναν, αγόρι μου...
    Αυτός που πραγματικά υποφέρει διατηρεί την αξιοπρέπεια του...
    Μόνο αν είσαι κοντά μπορείς να αντιληφθείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δε βοηθω ποτε αυτους στους δρομους
    αμα καποιος σε πει εθνικιστη γιατι προτεινεις να αγκαλιασουμε τα μικρα ελληνικα μαγαζακι θα ναι μεγαλος μαλακας
    οι πνευματικοι μας ανθρωποι δεν πηραν φετος τις επιδοτησεις τους και κοιμουνται την χειμερια ναρκη κανουν λαικ στο facebook και γραφουν τσιτατα στο τουητερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. o aswtos pire to oplo tou hahaha!
    se latrvoume giati kaneis antistaseis
    kai ego kano stis pastes , eimai se diaita

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εθνικιστής?
    Ελα κι από μενα να δεις τι σημαίνει εθνικιστής ...
    (μα βαλτοί είμαστε και οι δυο σήμερα?)
    Ημουνα στον ηλεκτρικό πριν 20 χρόνια... τότε που δεν υπήρχανε μετανάστες... και μπήκε μέσα κάποιος με ραβδάκι τυφλού και γυαλιά και επετούσε... Στον γυρισμό με το τρένο τον πέτυχα σε ένα σταθμό που δίπλωνε το ραβδάκι του, έβγαζε τα γυαλιά του και σαν να μην συμβαίνει τίποτα άρχισε να τρέχει... με ήσυχη σκέψη πάντως ότι για μια ακόμη φορά βγήκε το μεροκάματο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με τους επαίτες το θέμα είναι πολύπλοκο! Μου έχει τύχει να δω κάτι ανάλογο με αυτό που περιέγραψες αλλά και να ζήσω κάτι παράξενο κάποτε, το οποίο θα θυμάμαι στο υπόλοιπο της ζωής μου. Ένα απόγευμα που έβρεχε καταρρακτωδώς καθώς έβγαινα από ένα πολυκατάστημα ρούχων αντίκρισα έναν ρακένδυτο ζητιάνο ο οποίος προσπαθούσε να προστατευτεί από το ανεμοβρόχι. Ο σεκιουριτάς τον έσπρωχνε, απομακρύνοντάς τον από την είσοδο του μαγαζιού.

    Η βροχή εξακολουθούσε κι ο ζητιάνος στεκόταν στην άκρη κι η βροχή των μαστίγωνε. Δεν εναντιώθηκε στο φύλακα, σιωπηλός καθόταν στην άκρη με το κεφάλι στραμμένο κάτω. Ένιωσα τόσο άσχημα εκείνη τη στιγμή για λογαριασμό όλων όσων είδαμε το περιστατικό, αλλά κανείς μας δεν είπε το παραμικρό.

    Χωρίς δεύτερη σκέψη, άνοιξα το πορτοφόλι μου κ του έδωσα όσα χρήματα είχα. Πήγα κοντά του, στο τενεκεδάκι που είχε, του έβαλα τα χρήματα και του άφησα την ομπρέλα μου. Δε σήκωσε ούτε μια στιγμή το βλέμμα του, μα δε με ένοιαζε. Δεν έκανα τίποτα το σπουδαίο άλλωστε. Του έδωσα το ελάχιστο από όσα η ζωή μου χάρισε απλόχερα.

    Πέρασαν οι μέρες και δεν ανέφερα σε κανέναν τούτη την πράξη μου, ούτε στην οικογένεια μου. Κι έτυχε να περάσω από το ίδιο μέρος λίγες μέρες αργότερα καθότι δούλευα εκεί κοντά (τότε)και ξαναβρήκα τον ίδιο ζητιάνο, στην ίδια θέση... Για να ακριβολογώ, άκουσα μια φωνή καθώς περπατουσα να λέει:

    "Αγόρι, σε ευχαριστώ!"

    γύρισα κι αντίκρισα εκείνον το ζητιάνο ο οποίος έτεινε το χέρι του για να μου επιστρέψει τα χρήματα και την ομπρέλα. Δεν δεχόταν με τίποτα να κρατήσει τόσα χρήματα παρά την επιμονή μου.Με κοίταξε βαθιά μέσα στα μάτια, μου είπε το πιο ουσιαστικό ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ (που έχω ακούσει ίσαμε τώρα) και επέμενε να πάρω τα χρήματα. Τον παρακάλεσα να κρατήσει τόσο το χρηματικό ποσό όσο και την ομπρέλα.

    Πες μου τώρα ποιος ήταν άνθρωπος, εγώ που τον βοήθησα ή εκείνος που είχε όλη την ανθρωπιά του κόσμου πάνω του;;;

    Κι αν στα έγραψα όλα τούτα σήμερα είναι γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε να είμαστε άνθρωποι. Να θυμόμαστε να κάνετε το καλό και να βοηθάμε όσο μπορούμε διότι κανείς μας δεν ξέρει σε ποια θέση θα βρεθεί.

    Όσο για τα σούπερ μάρκετ ξένων συμφερόντων, προσπαθώ να μη τα στηρίζω αλλά όχι πάντα με την ίδια επιτυχία που στηρίζω τα τοπικά βιβλιοπωλεία και το μοναδικό δισκοπωλείο της πόλης! (φαντάσου ένα έχει απομείνει!)

    Κατάλαβες Άσωτέ μου? Ψυχαναλυθήκαμε κι απόψε...
    http://youtu.be/OETAtXFgt2s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πες τα ξανά και ξανά μπας και τα ακούσουμε επιτέλους όλοι μαζί βρε ασωτάκι μου...Νισάφι πια με την απάθεια μας ως πολίτες...Και μια που ανέφερες για τους πνευματικούς ανθρώπους...Κοιτα να δεις σύμπτωση. Το ρωτούσα χθες στο Βασίλη Παπακωνσταντίνου. 'Που είναι όλοι τους? Στο facebook?" και μου απαντάει με πικρό χαμόγελο "μα ξέρεις, τις επανστάσεις δεν τις έκαναν ποτέ οι πνευματικοί άνθρωποι. Οι καταπιεσμένοι ξεσηκωνόντουσαν...". Δεν έχει διόλου άδικο νομίζω...Και στους καταπιεσμένους δεν είναι συνήθως οι καλλιτέχναι (για να σ'ακολουθήσω εσκεμμένα στο ανορθόγραφο)...αλλά οι μεροκαματιάρηδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σωστά ομιλείς και γράφεις ασωτε.
    Γινεται μεγάλη εκμετάλευση σε αυτό το θέμα.
    Καλό ειναι να βοηθάμε οργανωμένους φορείς.

    Καλο ΣΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα συμφωνήσω με τη Γιαγιά Αντιγόνη, μεγάλες περιουσίες αποκτήθηκαν με ζητιανιά, οι άνθρωποι που πραγματικά υποφέρουν δύσκολα θα ζητιανέψουν. Κι αν σκεφτούμε και πόσους απ΄αυτούς τους εκμεταλλεύονται, παιδιά κι ηλικιωμένους κυρίως...
    Είναι προτιμότερο να αγοράζουμε φαγητό σε κάποιον που ζητάει τη βοήθειά μας, ένα σάντουιτς, ένα γάλα, παρά να δίνουμε χρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τέτοιες περιπτώσεις πάντα θα υπάρχουν Ασωτε.
    Οσο για το εμπάργκο δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει. Εκτός από τρόφιμα δεν παράγουμε τίποτε άλλο. Θα μου πεις μπορούμε να αγοράζουμε προϊόντα από άλλες χώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η επιχείρηση επαιτεία είναι πανάρχαιο επάγγελμα.

    Για θυμήσου και τον Ζητιάνο του Καρκαβίτσα και την περιγραφή του χωριού του αλλά και των κατοίκων της.

    Όσο για τους ανθρώπους της διανόησης υπάρχουν είναι και αυτοί στις πλατείες, είδα πολλούς την Κυριακή, αλλά δυστυχώς δεν έχουν βήμα. Πάντως υπάρχουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. γιαγιά έτσι είναι , η αξιοπρέπεια πάνω απ όλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. χαμένο κορμί
    σ ευχαριστώ για το σχόλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΙΡ και γω και στις παστες χαχαχα, έχω φάει πολλές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λιακάδα έτσι είναι τελικά, έχει γινει επάγγελμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σείριε ναι ψυχαναληθηκαμε χαχαχα
    μάρεςε το σχόλιο σου , και χαίρομαι που γραφεις για την άλλη πλευρά της κατάστασης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. kovovoltes τελικα ναι αυτό το ακούω δεύτερη φορα μεσα σε μια μερα
    μου το Πε χτες κι ένας ταξιτζής τυχαία όταν το συζητήσαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. kovovoltes τελικα ναι αυτό το ακούω δεύτερη φορα μεσα σε μια μερα
    μου το Πε χτες κι ένας ταξιτζής τυχαία όταν το συζητήσαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. μισοαγνωστη αυτή είναι η τοποθέτηση η δικη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. αρκουδι ναι υπάρχουν κι από άλλες χώρες αλλα έχουμε και δικά μας , στη διατροφή έχουμε, δηλαδή τι έχουν οι Γερμανοί που δε το χούμε εμείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Παύλο ναι μου θύμισες το Ζητιάνο του Καρκαβίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αν θέλουμε αληθινά να "βοηθήσουμε", υπάρχουν πολλοί τρόποι, κυκλοφορούν στο διαδίκτυο πολλά site όπου μπορούμε να αφήσουμε πράγματα ή χρήματα και σε πολλά σούπερ μάρκετ μαζεύονται από ιδιώτες τρόφιμα και μοιράζονται από την εκκλησία...
    Πολλές φορές και μια καλή κουβέντα, όταν βγαίνει από την καρδιά μας, μπορεί να λειτουργήσει και σαν βοήθεια, έτσι απλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. οι ζητιάνοι είναι συνεργείο από τη Βουλγαρία. έτσι ξέρω.
    για τα ελληνικά προϊόντα και τα ελληνικά μαγαζιά κι εγώ τα προτιμώ και προσπαθώ να τα υποστηρίζω. όπως θα έπρεπε να κάνουμε όλοι μας...
    καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μπορεί κάτι να του συνέβη μέχρι να φτάσει στα everest ο άνθρωπος και να τυφλώθηκε.Αμέσως το μυαλό σου στο πονηρό!!!Αμάν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. για μενα, αυτοι που δεν το εχουν κανει επαγγελμα φαινονται στον τροπο που σου λενε 'ευχαριστω'..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μεγάλο θέμα που σηκώνει πολύ συζήτηση η ανάρτησή σου αυτή καλέ μου φίλε..
    Με την επαιτεία,έχουν "σηκωθεί" βιλίτσες,έχουν αγορασθεί ακριβά αυτοκίνητα..Φαντάζεσαι αυτό το μαύρο χρήμα να είχε πέσει στην αγορά??
    Προσφέρουμε την αγάπη μας,την ζεστασιά μας,τον οβολό που μας περισσεύει σε αυτούς που πραγματικά έχουν την ανάγκη μας,σημασία έχει να παραμένουμε άνθρωποι..
    Οσο για τον πνευματικό κόσμο,υπάρχει και αγωνιά και θέλει ν'αγωνιστεί,να βγεί μπροστά,όμως το σύστημα και το παρακράτος που ναι..!!! υπάρχει δυστυχώς,δεν τους αφήνει ν'ακουστούν,τους φημώνει δεν τους δίνει βήμα όπως πολύ σωστά αναφέρει και ο Παύλος..την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ¨Καλώς ήρθες παράξενε στον τόπο μου ¨ να ΄μαι κι εγώ,
    χαιρετώ την παρέα σας

    εμείς δίνουμε κυρίως φαγώσιμα...
    πολλοί οι προβληματισμοί φίλε μου...που ναι πρέπει να καταλήγουν σε πράξεις ουσιαστικές...

    τελικά η επανάσταση, η ανθρώπινη ποιότητα,η γενναιότητα...είναι στοιχεία που φαίνονται ή όχι στις καθημερινές πρακτικές επιλογές μας

    και οι επιλογές αυτές είναι που καθορίζουν την προσωπική ζωή μας
    και συνολικά την κοινωνική

    ευχαριστώ για την φιλοξενία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. αιναφετς χαίρομαι που συμφωνούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. summertime blues ναι εχω ακούσει διαφορες ιστορίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. νικατσου σωστό κι αυτό, σαυτη τη χωρα όλα είναι πιθανά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Φανη έχεις δίκιο, ένα βλεμμα μπορεί να σου πει την αλήθεια τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Νόστε καλώς ήρθες, πιστεύω ότι το βήμα μπορούν να το δημιουργήσουν , αν κάποιος θέλει να πει κάτι θα ψάξει να βρει
    σήμερα με τα μπλογκς και τα ιντερνετικα ράδιο όλα γίνονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Τρομερο αυτο που λες στην αρχη αλλα αυτα ειναι μικρες εξαιρεσεις που δεν εχουν καμια σημασια. Πρεπει ολοι να βοηθαμε τους ζητιανους. Και να μη δινουμε μονο 20λεπτα και 50λεπτα. Ας δωσουμε και ενα ευρω παραπανω. Δε θα παθουμε τιποτα. Ας δωσουμε και 5 ευρω. Γιατι οχι; Ας μην παρουμε τσιγαρα και ας βοηθησουμε καποιον που δεν εχει να φαει.
    Ωραια τα λες κατα τ' αλλα αλλα στο τελος μου τα χαλας με το κλισε "που ειναι οι διανοοουμενοι". Ειναι χαζο αυτο και το ξερεις. Οι διανοοουμενοι, λεξη που καπως ειναι παρεξηγημενη, βγαινουν και στα καναλια, γραφουν στις εφημεριδες, γραφουν βιβλια, μιλανε στα ραδιοφωνα, δινουν συνεντευξεις. Δεν ξερω αν πανε στις πορειες αλλα αυτο δεν εχει σημασια. Και ξερεις και κατι αλλο; Διανοοουμενος δεν ειναι μονο ο καθηγητης πανεπιστημιου. Μπορει να ειναι και ο ανθρωπος της διπλανης πορτας. Και εσυ εισαι κατα καποιο τροπο διανοουμενος. Αυτο το ποστ δειχνει οτι εισαι ενα σκεπτομενο ατομο που προβληματιζεται για τα κοινωνικα θεματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ε οχι και να σε λενε εθνικιστη επειδη προτιμας ελληνικα προιοντα. Ελεος! Αυτη η ξενομανια θα μας φαει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Συμφωνώ απόλυτα με την τακτική σου να ενισχύεις τα ελληνικά μικρά μαγαζιά της γειτονιάς, απλά μερικές φορές τα προιόντα είναι λιγάκι τσιμπημένα στις τιμές σου -απόσο θυμάμαι βέβαια-.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Οι "διανοούμενοι" δεν έχουν βήμα για να μιλήσουν; Έτσι να κάνουν το δαχτυλάκι τους, τα κανάλια τρέχουν. Μόνο που και αυτοί σαν πολλούς από εμάς είναι σε κώμα. Καλά τα λέει το λεξικό. Έτσι περιγράφεται η κατάσταση μας.
    Ναι, προσυπογράφω. Μόνο Ελληνικά προϊόντα.
    Και προσοχή. Δίπλα μας υπάρχουν πολλοί που έχουν την ανάγκη μας και δεν μιλάνε από αξιοπρέπεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. mplahmplah.wordpress.comΚυρ Φεβ 19, 04:56:00 π.μ.

    Έχεις δίκιο...είναι επιχείρηση πια..όντως πρέπει να προσέχουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ανήσυχε, δε δίνω πια στους ζητιάνους παρα μονο επιλεκτικά σε κάποιους ηλικιωμένους που ενώ ξέρω ότι τους εκμεταλευονται το κάνω γιατί όταν κάποιος είναι γερος έχει ανάγκη και είναι δύσκολο να διαχειριστεί τη ζωη του
    όταν λεεω διανοουμενους δεν εννοώ τον καθηγητή της διπλανής πορτας ούτε τον μπλογκερ που θαυμάζω γιατί είναι και ποιητής στα ματια μου
    Εννοώ ότι μετά τον Θεοδωράκη δεν είναι κανένα άλλο τρανταχτό όνομα του πολιτισμού να κάνει θόρυβο στις πορείες και στη τιβί και να επαναστατε
    Μονο τον ζουγανελη είδα μια μερα στη Μενεγακη και συμφωνούσα αλλα αυτός δεν είναι και κάνα τρανταχτό όνομα
    μονο στις κηδείες βγαινου και κλαινει για τις εθνικές απώλειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. lyriel συμφωνώ απολυτα σαυτο που λες γιαυτο και όταν το βρίσκω το επισημαίνω στα μικρά μαγαζί για να πάρουν το μήνυμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. marimar και αυτοί που δε μιλάνε έχουν αξιοπρέπεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. παράκαμψες το σχόλιό μου...

    why φίλε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
    χαχα δε το κανω επίτηδες ειλικρινά απαντούσα τα σχόλια και χτύπησε τηλέφωνο και πέρασα μιση ώρα μιλώντας ακατάπαυστα
    γυρνοντας βλέπω το δεύτερο σχόλιο σου
    Χίλια συγνώμη και απαντώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ έτσι ειναι
    οι επαναστάσεις μας που κάνουμε καθημερινά είναι πιο σημαντικές
    Έτσι κάνω και γω συνέχεια βοηθώ όπως μπορώ
    σ ευχαριστώ φιλε για τα ουσιαστικά σχόλια που μου αφήνεις και συγνώμη που δεν απάντησα αμέσως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ έτσι ειναι
    οι επαναστάσεις μας που κάνουμε καθημερινά είναι πιο σημαντικές
    Έτσι κάνω και γω συνέχεια βοηθώ όπως μπορώ
    σ ευχαριστώ φιλε για τα ουσιαστικά σχόλια που μου αφήνεις και συγνώμη που δεν απάντησα αμέσως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Θα δούμε πολλά στο μέλλον ,τώρα το πόσο αληθινά είναι μερικά τι να πω,όσο μπορώ θα "φιλτράρω" και θα βοηθάω..
    Καλό βράδυ άσωτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Συγνωμη... τα εγραψα και στο blog μου, σεβομαι το μουσικο εργο του Μικη, αλλα με πολλα απο τα "πιστευω" του, διαφωνω ριζικα!

    Το να διαλεγει κανεις Ελληνικα προϊοντα, οπως πολυ σωστα λες και εσυ, δεν επρεπε να ειχε γινει απο ολους, πολυ καιρο πριν ???

    Οσο γι αυτους που δεν εχουν ουτε σκεπη πανω απο το κεφαλι τους, ουτε καν φαγητο, η καρδια μου και η σκεψη μου μαζι τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή