Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

K.A.B.Λ.Λα ( χαμογελα-βοηθα-αγαπα)

Τα χριστουγεννα δε θα ρθουν φετος σ αυτη τη πολη...
Περπατας στους δρομους και τιποτα δε σου θυμιζει οτι σε  2 βδομαδες εχουμε χριστουγεννα.
Μονο καποια μεγαλομαγαζα εχουν στολιστει με φωτα και κατι σου ψιθυριζουν.
Μελαγχολια πανω απο την πολη, μαγαζατορες  στις εισοδους των μικρων μαγαζιων χαμογελάνε ψευτικα, στο ματι τους πιανεις την αγωνια για την επομενη μερα.
Οι υπαλληλοι ειναι ακομη σκυθρωποι, με τις μειωσεις μισθων που εχουν υποστει στα σιγουρα η καθε ειδους πιεσεις.
Δυσκολος καιρος.
Και αυτος ο χειμωνας αργει, ποτε θα ριξει καμια βροχη να ξεπλυθει λιγο ο δρομος, να μυρισει το βραδυ βροχενια, να γυαλισει ο δρομος αποτα νυχτερινα φωτα..?
Παληοτερα μεχρι πριν 4-5 χρονια υπηρχε ενας τυπος καπου στην αρχη της Σταδιου, χωρις ποδια, καθε γιορτες πηγαινε εκει στο ποστο του και εκανε επαιτεια, πηγαινα και εγω και οτι ψιλο ειχα μαζεψει απο ρεστα της χρονιας, πενταλεπτα και λοιπα, του τα εδινα.
Φετος συνειδητοποιησα οτι αφενος δεν ειχανε μεινε ψιλα αλλα και που να πρωτο δωσεις, ειναι τοσοι οι άστεγοι  Έλληνες και μη,σε καθε τετραγωνο του κεντρου...
Σκεφτομουνα οτι αν ημουν 60-70 ΧΡΟΝΩΝ αυτήν τη περιοδο , σαυτη τη χωρα  σαυτη τη πολη, σαυτο το κεντρο, σαυτη τη πολη, σ αυτή τη χωρα, θα ημουν απολυτα δυστυχισμένος
Απο την άλλη Σήμερα προσπαθώ , με το χιουμορ να τα δω αλλιως ολα, χιουμορ και αγαπη, νομιζω οτι ολοι πρεπει να βοηθησουμε οπου μπορουμε οχι μονο τωρα στις γιορτες.
Θα μου πεις δε σου περισσευει και τιποτα, τι να δωσεις , αλλα πιστευω οτι αν θες θα βρεις κατι να δωσεις να βοηθησεις καπου.
 Γελασα πολυ με το σκετς του  Καλυβατση στην εκπομπη Βραδυ με τον  Κωστοπουλο, ως γιαγια ιδρυτρια του ΠΕΟΣ που θα πει Πατριωτικη Επαναστατικη Οργανωση Συνταξιουχων
δες το βιντεο θα γελασεις πολυ

Μετα απ αυτο ειχα την ιδεα να ιδρυσω την  Κίνημα    ανακατάληψης  Βικτωρίας  λόγω Λαθρομεταναστών    
Να βγαίνουμε τα βραδια οι Έλληνες,  αυτή η μικρή μειονότητα που έμεινε στο κεντρο κοντα σε Βικτωρία, Αγιο Παντελεήμονα και λοιπές  περιοχές κοντα, να χορεύουμε όλοι στη πλατεια, να κάνουμε πικ νικ και να δίνουμε ο ένας στον άλλον τα ρούχα που δε χρειαζόμαστε, να φτιάχνουμε πίτες και γλυκα και να τα τρώμε.
Να τους τρελάνουμε τους λαθραίους , να πανε όλοι στο Κολωνάκι και στο Γκάζι , να φρουμάξει η αδερφούλα με το Πραντα παραμάσχαλα,
Να διώξουμε τα φασιστάκια και τους δήθεν αριστερουληδες .
Ούτως η άλλως κανεις από δαύτους κατάλαβε το πρόβλημα, μένουν σε  ωραίες γειτονιες και έχουν άποψη για όλα.


Να πάω καλα Χριστούγεννα? άντε να πω

 α και σαυτους που σίγουρα θα βρίσουν πάλι, χιούμορ παιδιά χιούμορ  you know...