Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

βρεχει παλι αποψε

εχω ανοιξει παραθυρα και ακουω την βροχη, μαρεσει ο ηχος της βροχης, οι σταλες της πεφτουν αδιστακτα πανω στο παραθυρο και κυλανε...
καθε σταγονα μα μικρη οθονη και βλεπεις  σκηνες απο ενα αυριο αβοηθητο.
προσπαθεις να φτιαξεις το παζλ μα δε γινεται , ισως η σταγονα που σου λειπει επεσε σε μια λακουβα λασπης στην αλλη ακρη της πολης.

οσα δε μπορουν να πουν οι στιχοι λεει η μουσικη του Μ.Χατζιδακι
 

"Παραλογές ή Μικρές καθημερινές τραγωδίες"

Πρόκειται για μία σπονδυλωτή παράσταση - εγκατάσταση, site-specific περφόρμανς, που βασίζεται στις ιστορίες τεσσάρων Παραλογών και σε στίχους ποιημάτων του Τάσου Λειβαδίτη.
( Οι Παραλογές είναι αφηγηματικά τραγούδια, που μοιάζουν με τα ακριτικά και έχουν  έντονο παραμυθικό και υπερβατικό στοιχείο, αυξημένη δραματικότητα και γρήγορη διήγηση)
Γνωστές Παραλογές όπως το "Της σκοτωμένης' και "Η μάνα η φόνισσα" έχουν χρησιμοποιηθεί μεταξύ άλλων στην παράσταση. Κοινό θέμα των ιστοριών είναι ένα γεγονός που απειλεί τους άκαμπτους και απαρχαιωμένους ηθικούς κανόνες της κοινωνίας, προκαλώντας τέτοιες συγκρούσεις μέσα σε μια οικογένεια, που καταλήγει τελικά στον φόνο. Τα ποιήματα του Τάσου Λειβαδίτη (διασκευασμένοι στίχοι από τις συλλογές Μικρό βιβλίο για μεγάλα όνειρα, Διασπορά, Νυχτερινός επισκέπτης, κ.α.) χρησιμοποιούνται ως σχόλια πάνω στο αίσθημα του παράλογου της ύπαρξης, τη συναισθηματική «τρύπα» που προκαλεί η επίγνωση ότι κάποτε θα πεθάνει.

Πηγα , ενιωσα και ηθελα να το μοιραστω μαζι σας, δεν ειναι αλλη μια δηθενιά, εχει λογο που εγινε αυτη η παρασταση και γω  δεν ειμαι κριτικος , ειμαι απλα ενας θεατης που συνηθως βαριεται στα κουλτουριαρικα που ανεβαζουν στα καταθλιπτικα θεατρακια καποιοι ματαιδοξοι για να τους δουν το σοι τους και οι φιλοι τους
Αυτη δεν ειναι τετοια παρασταση.Μ αρεσε.

Συντελεστές της παράστασης

Δραματουργική επεξεργασία – Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός
Σκηνική επιμέλεια – Κοστούμια: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα – Ράνια Υφαντίδου
Σχεδιασμός φωτισμών: Κέλλυ Εφραιμίδου - Μαρία Λαζαρίδου (ομάδα Beforelight)
Επιμέλεια κίνησης: Λία Τσολάκη
Ηχητική επένδυση: Αντώνης Μαράτος, Γιώργος Τσακνιάς
Video: Κατερίνα Αποστολίδου
Ζωντανή διαχείριση εικόνας (VJ): Ανέστης Πάτκας
Τραγούδι: Γιώργος Γλάστρας
Μουσική διδασκαλία: Κίκα Γεωργίου

Παίζουν: Κίκα Γεωργίου, Άννα Ελεφάντη, Χριστίνα Μαξούρη, Αναστασία Μποζοπούλου, Βασιλική Σαραντοπούλου
 στο  BIOS

Πειραιώς 260

Πειραιώς 260, Ταύρος, Τηλ: +30 -210- 3272000